İstanbul, en çok milyardere sahip şehirler listesinde

İstanbul, en çok milyardere sahip şehirler listesinde
Dolar milyarderlerinin bulunduğu kentler aynı zamanda dünyada sosyal eşitsizlik düzeyinin de en yüksek olduğu yerler olarak biliniyor.

Uluslararası danışmanlık şirketi Weatlh X'in 2018 Dünya Ultra Zenginler Raporu'nu açıkladı. Raporda dünyada en çok dolar milyarderine sahip 20 şehirde İstanbul'da yer alıyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, uluslararası danışmanlık şirketi Wealth X'in 2018 Dünya Ultra Zenginler Raporu'na göre Hong Kong, New York'tan sonra en çok milyarderin yaşadığı şehir.

Hong Konglu milyarderlerin sayısına 2016'dan bu yana 21 kişi daha eklendi ve ülkedeki ultra zenginlerin sayısı 93'ü buldu.

Hong Kong'da ulaşımdan finansal hizmetler ve enerjiye birçok sektörü elinin altında bulunduran milyarder Li Ka-Shing'in yüzü, sık sık eşitsizlik karşıtı protestolarda yer alıyor.

Wealth X'in raporu, dünyada en büyük milyarder nüfusuna sahip 10 kentin gelişmekte olan ülkelerde bulunduğunu ortaya koydu.

Bu kentler aynı zaman dünyada sosyal eşitsizlik düzeyinin en yüksek olduğu yerler.

Rapora göre gelişmekte olan ülkelerde kaydedilen bu artış sonucu 2017'de dünya üzerindeki servet sahiplerinin sayısı 2 bin 754 kişi ile rekor kırdı.

2017'de serveti en az 1 milyar dolar olarak kayda geçen bu kişilerin toplam serveti ise 9,2 trilyon dolardı - ki bu rakam, Almanya ve Japonya'nın toplam gayri safi yurtiçi hasılasından bile daha fazla.

 

Öne Çıkanlar