İstanbul Finans Merkezi şantiyesi işçileri yaptıkları eylemle haklarının verileceği sözü aldılar

İstanbul Finans Merkezi şantiyesi işçileri yaptıkları eylemle haklarının verileceği sözü aldılar
Gür Yapı, Yapı Yapı ve Emlak Konut’un işçi haklarından sorumlu olduğunu söyleyen işçiler çevik kuvvet çağırmakla tehdit edildi. Görüşmeler sonucu haklarının verileceği sözü aldılar.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş, İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde ana firmaların Gür Yapı ve Yapı Yapı olduğu GYY-İFM şantiyesinde çalışan üyelerinin gap edilen hakları için Ziraat Bankası Kuleleri önünde direnişe başladı. Emlak Konut önüne yürüyerek asıl sorumluları göreve çağıran işçiler polisle tehdit edildi.

Alınteri'nin haberine göre direniş, 37 işçiyle sendika temsilcilerinin Ziraat Kuleleri önüne yaptıkları yürüyüşle başladı. "İnşaat işçisi köle değildir!", "Direne direne kazanacağız!" sloganlarıyla yapılan yürüyüşle Ziraat Kuleleri önüne gelen işçiler, iki sendikanın imzasını taşıyan "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" pankartı, müzik, sloganlar, konuşma ve halaylarla direnişi sürdürdü.

Ücret, mesai, bayram ödemeleri, hafta sonu çalışmalarının ödenmediğini söyleyen işçiler burada yapılan konuşmalarda Gür Yapı, Yapı Yapı ve KSK firmalarının 37 işçinin emeğini, alın terini gasp ettiği belirtilerek, "Tüm haklarımızı sizden söke söke alacağız. Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz!" diye vurgulandılar.

Bir süre sonra işçiler direniş alanından sloganlarla Emlak Konut GYY önüne yürüdü. Burada baretlerini yere vurarak asıl sorumlu kurum olan Emlak Kont’u protesto etti.

Gür Yapı, Yapı Yapı ve Emlak Konut’un yasal olarak işçi haklarından sorumlu olduğunu söyleyen işçileri Emlak Konut yetkilileri çevik kuvveti çağırmakla tehdit etti. İşçilerin yanıtı, "Çevik kuvvet gelsin içeri gireceğiz" şeklinde oldu.

Emlak Konut önünde çevik kuvvet ablukası altında bekleyen işçiler, şirket yetkilileriyle yapılan görüşme sonucu tüm haklarının çarşamba günü ödeneceği sözü aldılar.

İşçiler sendikalarıyla birlikte yaptıkları toplantı sonucu direnişlerine çarşamba gününe kadar ara verdiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar