İstanbul Havalimanı'nı bal arıları bastı

İstanbul Havalimanı'nı bal arıları bastı
Doğayı katlederek yapılan İstanbul Havalimanı'nda katliamın sonuçları görülmeye başlandı. 'Oğul veren' arılar, İstanbul Havalimanı'nda bir körüğü sardı.

İstanbul Havalimanı'nın yakınındaki köylerdeki bal arılarının bir kısmı, Mayıs-Haziran aylarında çoğalma içgüdüsüyle ve  yeni bir arı ailesi oluşturmak için, bir ana arı önderliğinde kovanları terk ediyor.

'Oğul veren arılar' denen bu alayda koloni bireylerinin yüzde 30 ila yüzde 70’i eski ana arı ile birlikte kovandan ayrılarak yeni bir koloni oluşturuyor

Oğul ile gidecek ilk ana arı, oğul çıkmasından bir süre önce yumurtlamayı azaltarak uçma yeteneğini tekrar kazanıyor ve ilkbahar-yaz aylarında, büyük nektar toplamak için bugün İstanbul Havalimanı'nın bulunduğu bölgedeki çiçekleri bolca olan ormanlık alana akın ediyordu.

Fakat bu sefer öyle olmadı. Yeni bir koloni kurmak için İstanbul Havalimanı'na giden 'Oğul veren' arılar, bir uçak körüğünü sardı. 

Airporthaber’den aktarılan bilgiye göre, İstanbul Havalimanı’nın apronundaki D7 numaralı körüğü saran arıların bal arısı olduğu ve çevre köylerde bulunan kovanından çıkarak körüğe konduğu kesinleşti.

(HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar