İstanbul için sel ve su baskını uyarısı

İstanbul için sel ve su baskını uyarısı
İstanbul Valiliği, kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunarak, İstanbullulara sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar konusunda dikkatli ve tedbirli olun çağrısı yaptı.

Dün Karadeniz'de etkili olan sağanak yağışın sel ve heyelana neden olmasının ardından bu kez uyarı İstanbul için yapıldı.

İstanbul Valiliği, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin verilerini paylaşarak, İstanbullulara kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

BU GECE BAŞLAYIP YARIN AKŞAMA KADAR SÜRECEK

Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün akşam saatlerinden sonra (7 Ekim Pazartesi 23.00-8 Ekim Salı 18.00) Marmara'nın kuzeydoğusunda sağanak yağışlar görülecek.

Gece saatlerinde etkisini artıracak yağışların İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Sakarya'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli (30-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Sel, su baskını ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

AFAD’TAN İSTANBUL VE ÇEVRESİNE UYARI: SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), İstanbul ve çevresinde sağanak yağışın gece saatlerinde etkisini arttıracağını belirterek, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İstanbul ve çevresinde sağanak yağışın gece etkisini arttıracağını belirterek, sel ve su baskınlarına karşı uyarmıştı. Bir uyarı da AFAD'dan geldi. AFAD sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Sakarya’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Meydana gelebilecek ani sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" uyarısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar