İstanbul Maratonu başladı

İstanbul Maratonu başladı
'Çocuklar İçin Koş' temasıyla düzenlenen 39'uncu İstanbul Maratonu'nda Ali İsmail Korkmaz'ın annesi de 19 yaşında öldürülen oğlunun düşleri için koşuyor

HABER MERKEZİ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl "Çocuklar İçin Koş" temasıyla düzenlenen Vodafone 39'uncu İstanbul Maratonu başladı.

İLGİLİ HABER: BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Maratonu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve çocuklar başlattı.

ALİ İSMAİL'İN ANNESİ DE OĞLUNUN DÜŞLERİ İÇİN KOŞUYOR
Gezi direnişi sırasında, Eskişehir’de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun bıraktığı yerden gençlerin düşlerinin gerçekleşmesi için geçen yıl olduğu gibi bu yılda İstanbul Maratonu’nda koşuyor.


Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da maratonda koşuyor


İLGİLİ HABER: ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN ANNESİNDEN SON ANTREMAN

MARATON 5 KATEGORİDE KOŞULUYOR

1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan tek yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu, Tekerlekli Sandalye, 42K "Maraton", 15K , 10K, Halk Koşusu olmak üzere 5 ana kategoride koşuluyor. İstanbul Maratonu, 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görülen ve Avrupa'nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olarak görülüyor.

Vodafone İstanbul Maratonu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 300 metre gerisinden başlatıldı. 42 km'lik maratonun 11.10 sularında Sultanahmet'te bitmesi bekleniyor. (Artı Gerçek, DHA)

Öne Çıkanlar