İstanbul Maratonu'nda galipler belli oldu

İstanbul Maratonu'nda galipler belli oldu
'Çocuklar İçin Koş' temasıyla düzenlenen 39'uncu İstanbul Maratonunu kazananlar belli oldu.

HABER MERKEZİ - İstanbul'un Anadolu yakasından başlayan ve Avrupa yakasında sona eren Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nun kazananları belli oldu. 

Maratonu erkeklerde 2 saat 11 dakikalık derecesiyle Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kadınlarda ise Kenyalı atlet Ruth Chepngetich kazandı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 300 metre gerisinden başlatılan 42 km'lik maraton Sultanahmet'te bitti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl ‘Çocuklar İçin Koş’ temasıyla düzenlenen Vodafone 39. İstanbul Maratonuna bu yıl da yoğun katılım oldu.

Maraton bu sabah Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve çocuklar tarafından başlatıldı.

ALİ İSMAİL'İN ANNESİ DE OĞLUNUN DÜŞLERİ İÇİN KOŞTU

Gezi direnişi sırasında, Eskişehir’de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun bıraktığı yerden gençlerin düşlerinin gerçekleşmesi için geçen yıl olduğu gibi bu yılda İstanbul Maratonu’nda koştu.

MARATON 5 KATEGORİDE KOŞULDU

1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan tek yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu, Tekerlekli Sandalye, 42K Maraton, 15K , 10K, Halk Koşusu olmak üzere 5 ana kategoride koşulduy.

İstanbul Maratonu, 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görülen ve Avrupa'nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olarak görülüyor.

İLGİLİ HABER: BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Öne Çıkanlar