İstanbul Modern fotoğraf arşivi erişime açıldı

İstanbul Modern fotoğraf arşivi erişime açıldı
Koronavirüsü salgını nedeniyle geçici olarak İstanbul Modern Sanat Müzesi Fotoğraf Koleksiyonu’nda seçkileri internet üzerinden erişime açtı.

Koronavirüsü salgını nedeniyle geçici olarak kapalı olan İstanbul Modern, İstanbul Modern Sanat Müzesi Fotoğraf Koleksiyonu’nda yer alan fotoğraf koleksiyonunu internet sitesinde erişime açtı. Koleksiyonda yer alan 200’ün üzerindeki çalışma, izleyiciyi 1800’lerden günümüze uzanan bir görsel yolculuğa davet ediyor.

FOTOĞRAF SANATÇILARININ ÇALIŞMALARI GÖRÜLEBİLECEK

Koleksiyonda Selahattin Giz, Ara Güler, Lütfi Özkök, Yıldız Moran, Murat Germen, Manuel Çıtak, İzzet Keribar, Gündüz Kayra, Şahin Kaygun, Sabit Kalfagil, Othmar Pferschy, Boris Mikhailov gibi pek çok fotoğraf sanatçısının yapıtları yer alıyor.

İstanbul Modern, koleksiyon seçkilerinin yanı sıra Karaköy’deki son koleksiyon sergisi "Sanatçı ve Zamanı"nın üç boyutlu sanal turunu, Türkiye sinemasının 100. yılını kutlamak için gerçekleştirilen "Yüzyıllık Aşk" sergisinin dijital arşivini, müzenin küratörleri tarafından yapıt ve sanatçı bilgilerinin aktarıldığı farklı videoları ve "Lütfi Özkök: Portreler" adlı fotoğraf sergisinde ziyaretçilerle buluşan Fil Gibi Evdeki Şair adlı belgeseli de erişime sundu.

Uluslararası Misafir Sanatçı Programı ve "Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar" sergisinin üretim süreci ile küratör anlatımlı sergi turu da, müzenin Youtube kanalından ve internet sitesinden yayınlanıyor.

Kapak fotoğrafı Ara Güler.

Öne Çıkanlar