İstanbul Newroz'una Yenikapı için izin çıktı

İstanbul Newroz'una Yenikapı için izin çıktı
İstanbul Newroz Tertip Komitesi’nin, Newroz’un Yenikapı'da kutlanması için İstanbul Valiliği'ne yaptığı başvuru kabul edildi.

"Dem dema serkeftinê ye" (Şimdi kazanma zamanı) şiarıyla Halkların Demokratik Kongresi (HDK) öncülüğünde gerçekleşecek olan İstanbul Newroz’una onay çıktı. İstanbul Newroz Tertip Komitesi’nin, Newroz’un 20 Mart’ta Yenikapı Meydanı’nda kutlanması için İstanbul Valiliği'ne yaptığı başvuru kabul edildi.

Yenikapı’da kutlanacak İstanbul Newrozu’nda HDK Eşsözcüleri Esengül Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, siyasi parti, demokratik kitle örgütleri ve sendika temsilcilerinden oluşan geniş bir heyet katılacak. Kutlamalarda, İstanbul Newrozu'nu örgütleyen tüm bileşenlerin kaleme aldığı ortak bir metin okunacak.

SANATÇILAR

Yenikapı Meydanı’ndan gerçekleştirilecek olan Newroz programında sahne alacak sanatçıların isimleri ise şöyle: Xero Abbas, Koma Sorjiyan, Grup Vardiya ve Hûnermend Huriye. (MA)

Öne Çıkanlar