'İstanbul rakamları endişelendirmeli, biz de kritik bir noktadayız'

'İstanbul rakamları endişelendirmeli, biz de kritik bir noktadayız'
'Birkaç ay öncesine kadar güney yarımkürede yoğunlaşan pandemi, şimdi de kuzey yarımküreyi vurmaya başladı.'

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kuzey yarımküre için yaptığı 'Kritik Nokta!' uyarısının ardından ülkelere 'Acil Eylem' çağrsında bulunduğunu hatırlatarak," Önemle belirtmeliyim ki son günlerde durum bizde de pek parlak değil. Özellikle İstanbul rakamları hepimizi endişelendiriyor, endişelendirmeli de. BİLELİM  Kİ BİZ DE KRİTİK BİR NOKTADAYIZ." diye yazdı.

Müftüoğlu'nun Hürriyet'te yayımlanan bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

KRİTİK BİR NOKTADAYIZ

Birkaç ay öncesine kadar güney yarımkürede yoğunlaşan pandemi, şimdi de kuzey yarımküreyi vurmaya başladı. Özellikle Avrupa pandeminin "merkez üssü" oldu. Aslında sadece kuzey yarımkürede değil, dünya genelinde de koronavirüs vaka sayılarında da ciddi bir artış var. Virüs herkesi vuruyor. Amerika’da, Polonya’da devlet başkanlarına, birçok ülkede sağlık bakanlarına bile bulaşmayı başarabiliyor. Zaten bu nedenle de iki gün önce Dünya Sağlık Örgütü, özellikle kuzey yarımküre için "KRİTİK NOKTA!" uyarısı yaptı ve ülke liderlerine "ACİL EYLEM!" çağrısında bulundu. Önemle belirtmeliyim ki son günlerde durum bizde de pek parlak değil. Özellikle İstanbul rakamları hepimizi endişelendiriyor, endişelendirmeli de. BİLELİM  Kİ BİZ DE KRİTİK BİR NOKTADAYIZ.


BİR UYARI
EV BULAŞ ORANI ARTIYOR

İSTANBUL’daki hızlı vaka artışının nedenlerini birkaç gün önce görüştüğüm Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştuk. Dr. Koca da benimle aynı görüşü paylaştığını söyledi ve "Evde bulaş oranları giderek artıyor. Bu konuda da acil tedbirlere ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızın bu kritik dönemde evlerine ziyaretçi kabul etmemeleri ve komşu, eş, dost ziyaretlerini ertelemelerini istiyoruz" dedi. Bilelim ki bu çok önemli ama sık sık gözden kaçırdığımız mühim bir ayrıntı. Yukarıda da belirttiğim gibi kritik bir döneme giriyoruz, bu dönemde ev ziyaretlerinden vazgeçmemizde fayda var.

 

Öne Çıkanlar