İstanbul Sözleşmesi eylemi gerekçesiyle yargılanan kadınlar savunma yapmadı

İstanbul Sözleşmesi eylemi gerekçesiyle yargılanan kadınlar savunma yapmadı
Avukatların yargılanan kadınları içeri almayan polisler hakkında suç duyurusu talebinde bulunduğu mahkeme, 'Kendiniz gider suç duyurusunda bulunursunuz' diyerek reddetti.

İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktıkları için yargılanan 33 kadın, duruma öncesi avukat ve arkadaşlarının polis şiddetine maruz kalmasını protesto ederek, savunma yapmadı. Duruşma ertelendi.

Ankara Kadın Platformu’nun 12 Ağustos 2020 tarihinde İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme tartışmalarına karşı yaptığı eylemde gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan 33 kadın hakkında açılan davanın ilk duruşması, Ankara 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya katılan avukatlar, duruşma öncesi polisin yaptığı müdahaleyi anlattı. Avukatlar, avukat ve kadınları darp eden, yargılanan kadınları içeri almayan polisler hakkında mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını istedi. Mahkeme heyeti, "Kendiniz gider suç duyurusunda bulunursunuz" diyerek talebi reddetti.

Avukatlar ve İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldıkları için yargılanan 33 kadın, polis şiddetini protesto etmek için dava dosyasına dair savunma yapmadı. Bunun üzerine mahkemeye heyeti, bir sonraki duruşmayı 26 Kasım'a erteledi.

'KADINLAR BİRLİKTE GÜÇLÜ'

Duruşma sonrası kadınlar "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Kadınlar birlikte güçlü", "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları atarak adliye binasından çıktı.

Bir süre adliye önünde bekleyen kadınlar, daha sonra alandan ayrıldı. (MA)

Öne Çıkanlar