'İstanbul Sözleşmesi kadınlar için yaşamla ölüm arasında bir yerde'

'İstanbul Sözleşmesi kadınlar için yaşamla ölüm arasında bir yerde'
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder, İstanbul Sözleşmesi'ne dönük saldırıları değerlendirdi.

ARTI GERÇEK - Kadın örgütleri, İstanbul Sözleşmesi’nin hedef alınmasına karşı bu akşam İstanbul'da Kadıköy Beşiktaş İskelesi'nde, İzmir'de Alsancak ÖSYM önü'nde, Ankara'da Sakarya Meydanı'nda bir araya gelecek.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder, Artı TV'de ekrana gelen Medya Kritik programında Altan Sancar'a İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik saldırıları değerlendirdi.

    

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KADINLAR İÇİN YAŞAMLA ÖLÜM ARASINDA BİR YERDE'

"Kadınların haklarına saldırdıkları her günde, kadınlar öldürülmeye devam ediyorlar" vurgusu yapan Önder, "İstanbul Sözleşmesi kadınlar için yaşamla ölüm arasında bir yerde" dedi.

Bir ayda 36 kadının öldürüldüğünü hatırlatan Önder, "Bunların hiçbirisi tesadüf değil. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 No'lu kanuna yönelik saldırılar arttığında, cinayetlerin arttığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

KALDIRILMASINI İSTEYENLER KÜÇÜK BİR KESİM, TARİKATLAR, CEMAATLER

AKP'den de İstanbul Sözleşmesi'nin hedef alınmasına yönelik itirazları da değerlendiren Önder, "Sanki bir kesim bunu savunuyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar ama tam tersi. Kaldırılmasını isteyen sadece küçük bir kesim, tarikatlar, cemaatler. Yani bir grup azınlık erkek sözleşmeye saldırıyorlar" dedi.

Önder, "Tüm kadınlar haklarına sahip çıkıyor, kadınlar şiddetten uzak bir yaşam istiyorlar ve bunu sonuna kadar savunmakta kararlılar" sözleriyle kadınların haklarını kaybetmeme konusundaki kararlılığını vurguladı.

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar