Mezuniyet töreninde İstanbul Sözleşmesi maskesi takan öğrenciler darp edildi

Mezuniyet töreninde İstanbul Sözleşmesi maskesi takan öğrenciler darp edildi
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde sahneye İstanbul Sözleşmesi maskesiyle çıkan kadın öğrenciler, polis ve güvenlik tarafından darp edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde dün akşam gerçekleştirilen mezuniyet töreninde bir grup kadın öğrenci İstanbul Sözleşmesi yazılı maskeyle sahneye çıkınca polis ve özel güvenliğin saldırısına uğradı. Kampüs Cadıları üyesi olduğu öğrenilen kadın öğrenciler, İstanbul Sözleşmesi yazılı maske takarak, sahneye çıktı. Öğrenciler, bazı erkek akademisyenlerin hedef göstermesi üzerine darp edildikleri öğrenildi. 

Özel güvenlik ile polisler, öğrencileri sahnede darp ederek, maskelerini almaya çalıştı. Buna karşı direnen öğrenciler, maskelerini vermeyerek, alkışlar eşliğinde salonu terk etti. Salondaki yüzlerce öğrenci ise polis ve güvenlik saldırısını alkış ve zılgıtlarla protesto ederek, kadın öğrencilere destek verdi.

Yapılan protesto ve akademisyenlerin yaptığı görüşmeler sonucunda öğrenciler tekrar salona alınarak, maskeleriyle törene katıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; saldırıya ilişkin öğrenciler şu açıklamada bulundu: "İstanbul Sözleşmesine yönelik saldırıyı kınıyoruz. Kadın ve LGBTİ+’lar olarak her yerdeyiz. Üniversitelerde kadın mücadelesini sansürlemeye çalışanlara karşın sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden, varoluşumuzdan, birbirimizden vazgeçmiyoruz." 

Öne Çıkanlar