İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu eylemlerin startını verdi

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu eylemlerin startını verdi
İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu,1 Temmuz' kadar her gün farklı eylemlerde bulunacaklarını duyurdu.

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu, 1 Temmuz’a kadar sürdürecekleri eylemlerinin startını verdi. Kamoanya grubu, sosyal medyada #failiserbest etiketiyle eylem yaptı.

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu, 20 Mart gecesi yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile feshedilen İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılacağı tarih olan 1 Temmuz’a kadar sürdüreceği eylem programının startını verdi. Kampanyalarına ilişkin yazılı açıklama yapan kampanya grubu,  1 Temmuz’a kadar her gün sanal medya üzerinden farklı eylemler gerçekleştirerek seslerini duyuracaklarını belirtti. 

'BUGÜNDEN 1 TEMMUZA HER HAFTA SES ÇIKARACAĞIZ'

Eylemlerinin ilki bugün #failiserbest etiketiyle gerçekleştirildi.

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubundan yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

"Peki ya failler? Failler meçhul değil ama hepsi serbest. Haklarını arayanlara ise polis saldırıyor.  Şiddet faili erkekleri koruyanların ‘bu ülkede faili meçhul kadın cinayeti yok’ diyenlerle, mafya-devlet hesaplaşmasını kadın bedeni ve hayatı üzerinden yürütenlerle, İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı çekilmeye kalkanlarla aynı kişiler olduğunu iyi biliyoruz. Nadira Kadirova AKP' vekili Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunuyor, Yelda Kaharman AKP vekili Tolga Ağar'la görüştükten hemen sonra ölü bulunuyor, Gülistan Doku ise hala bulunamıyor(!) Bu cezasızlık hayatlarımıza mal oluyor. Bu kirli iktidar-erkek ilişkileri hayatlarımızı ‘yok’ sayıyor. Devlet kadınları, LGBTİ+’ları şiddetten koruma, failleri etkin cezalandırma yükümlülüğünden caydığını açıkça ilan ederek katilleri sevindirirken biz de hayatlarımız için, erkek adalet değil gerçek adalet için, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için isyandayız. Bugünden 1 Temmuz'a her hafta ses çıkaracağız." 
 

Öne Çıkanlar