Dr. Yavuz Kalaycı’nın çocukları için başlatılan bağış kampanyasına valilik engeli

Dr. Yavuz Kalaycı’nın çocukları için başlatılan bağış kampanyasına valilik engeli
Coronavirus nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Yavuz Kalaycı'nın çocukları için kampanya başlatan İstanbul Tabip Odası kampanyanın engellenmeye çalışıldığını açıkladı.

Coronavirus nedeniyle 19 Nisan 2020 tarihinde hayatını kaybeden Dr. Yavuz Kalaycı'nın son sözü "Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız, değil mi?" olmuştu. Eyüp Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi Dr. Yavuz Kalaycı, evli ve iki çocuk babasıydı.

İstanbul Tabip Odası (İTO), Kalaycı'nın son mesajı üzerine 22 Nisan’da bağış kampanyası başlatmak için başvuru yaptıklarını açıkladı. İTO 28 Nisan'da da Kalaycı’nın çocuklarının eğitim ve öğretim masrafları ile sağlık, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunmak üzere üç ay süreli bir bağış kampanyası başlatma kararı aldı.

Başlatılan bağım kampanyasının ilk gününde Kalaycı'nın çocukları için bin lira toplandı.

Kampanya sürecinde beklemedikleri bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını açıklayan İTO'nun açıklamasına göre İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden bir görevli İTO’yu arayarak bağış kampanyasının valilik tarafından durdurulduğunu söyledi.

'NİÇİN ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ?'

İstanbul Tabip Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada konuya dair şu bilgiler paylaşıldı: "İstanbul Valiliği tarafından tarafımıza yapılmış yazılı bir bildirim olmadığını, bağış kampanyamızın devam ettiğini, kampanyanın durdurulduğuna dair yazılı bir bildirim olması durumunda da gerekli hukuki süreci başlatacağımızı bildiriyoruz.

Koronavirüs nedeniyle sadece İstanbul’da on dört meslektaşımızı kaybettiğimiz, mesleki dayanışmanın fevkalade önemli olduğu bu dönemde bağış kampanyamıza daha ilk günden büyük ilgi göstererek destek olan bütün meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

İstanbul Valiliği’ne soruyoruz:

Koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybeden bir hekimin geride kalan çocuklarıyla ilgili, gerekli bütün belgelerin hazırlanıp, başvurusu yapılıp, gerekli izin alınarak başlatılan ‘Dr. Yavuz Kalaycı’nın Çocukları Bizlere Emanet’ bağış kampanyasını niçin engellemeye çalışıyorsunuz?

Bütün hekimlerin ve vatandaşların vicdanlarında büyük tepkiye yol açmaya mahkûm bu engelleme girişiminden derhal vazgeçiniz.

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği ,se yardım kampanyasının ailenin talebi doğrultusunda sonlandırıldığını açıkladı. Valiliğin yazılı açıklamasında, yardım kampanyasının Valilik tarafından durdurulduğu yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığı savunuldu.

Kalaycı'nın eşi Rivaze Kalaycı'nın muvafakatıyla İstanbul Tabip Odası tarafından valiliğe müracaat edilerek Türkiye genelinde 3 ay süreyle yardım toplama kampanyası düzenlenmesi talebinde bulunulduğu anımsatılan açıklamada, talebin valiliğin 08.07.2020 tarihli onayı ile uygun görüldüğü ve gerekli izin verilerek kampanyanın başlatıldığı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sayın Rivaze Kalaycı, Valiliğimize sunmuş olduğu 17.07.2020 tarihli dilekçeyle 'Yardım Toplama Kampanyası'nın sonlandırılmasını talep etmiştir. Merhum Dr. Yavuz Kalaycı'nın eşi Rivaze Kalaycı'nın muvafakati ile İstanbul Tabip Odası'na verilen yardım toplama izni, yine Rivaze Kalaycı'nın talebi doğrultusunda sonlandırılmıştır. Konuyla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası'na, sorumlu Kurul ve ilgili bankalara bilgi verilmiştir. Valiliğimizce yapılan işlem, ailenin talebinin yerine getirilmesidir. Merhum Dr. Yavuz Kalaycı'ya Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar