İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç: Elimiz işte, gözümüz tedbirlerde

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç: Elimiz işte, gözümüz tedbirlerde
İTO Başkanı Avdagiç, 'Covid-19'u kendimizi izole ederek değil, virüsü izole ederek yeneceğiz. Yarından itibaren elimiz işimizde, gözümüz sağlık tedbirlerinde olacak' dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Yılın ikinci yarısını hijyen kalkanı ile 'virüs geçirmez' yapmak bizim elimizde. Covid-19'u kendimizi izole ederek değil, virüsü izole ederek yeneceğiz" dedi.

Avdagiç, Covid-19 salgını sonrası yeni normalin yarın başlayacağını hatırlatarak, İstanbul iş dünyasının işe yeniden güçlü dönüşün heyecanını duyduğunu ifade etti.

Avdagiç, "Mağazaların, iş yerlerinin kapısında asılan 'açık/kapalı' yazılarını 'coronaviruse kapalı/güvenli üretim ve tüketime açık' hale getireceğimiz süreç başladı. Bu süreçle birlikte yeni normali üretime uyarlamamız mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yarından itibaren yeni bir yol üzerinde yürümeye başlayacağını aktaran Avdagiç, "Covid-19 salgını sebebiyle bu yol, engeller ve zorluklarla dolu olacaktır. Bize bu yeni dönemde kılavuz olacak ve bu süreci başarıyla geride bırakmamızı sağlayacak tek şey, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun rehberliğinden zerrece ayrılmamaktır. Biz üretim yapılarımızı da, ticari altyapımızı da bunun üzerine kurguluyoruz" diye konuştu.

Yılın ikinci yarısını hijyen kalkanı ile "virüs geçirmez" yapmanın bizim elimizde olduğunu belirten Avdagiç, "Covid-19'u kendimizi izole ederek değil, virüsü izole ederek yeneceğiz" dedi.

ELİMİZ İŞİMİZDE, GÖZÜMÜZ SAĞLIK TEDBİRLERİNDE OLACAK

Avdagiç, "Salgın öncesi iş hacmimizi yakalamamızın yolu maske takmak, sosyal mesafemizi koruyup, hijyen tedbirlerini tam olarak almak. Coronavirus değişimiyle gelecek fırsatları yakalama başarımızı da iş yerlerimizde kurallara uyma hassüçsiyetimiz belirleyecek" dedi.

İş dünyasının geçen üç ay içinde büyük bir tecrübe kazandığını ifade eden Avdagiç, "Şimdi tüm öğrendiklerimizi uygulama zamanı. Kazandığımız tecrübeyi üretimle bütünleştirip ülkemizin ihtiyaç duyduğu hamleyi başlatma zamanı... En büyük gücümüz, her daim teyakkuzda olmamızdır. Yarından itibaren elimiz işimizde, gözümüz sağlık tedbirlerinde olacak" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar