İstanbul Valiliği'nden Taksim açıklaması

İstanbul Valiliği'nden Taksim açıklaması
İstanbul Valiliği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan eylem ve etkinliklere ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Valiliği, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki bu akşam yapılacak etkinliklere dair yazılı bir açıklama yaptı. 

Sabahın ilk saatlerinden itibaren Taksim çevresi polis bariyerleriyle ablukaya alınırken, Valilik, bazı sivil toplum kuruluşları ve şahıslar tarafından sosyal medyada Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde etkinlik duyurusu yaptığını belirterek, bazı yolların kapatılacağı açıklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten duygularımızla kutluyoruz. Bu anlamlı ve güzel gün nedeniyle İstanbul'daki sivil toplum kuruluşlarınca 7-8 Mart 2020 tarihlerinde yapılacağı bildirilen bütün faaliyetlere Valiliğimiz ve kaymakamlıklarımız tarafından gerekli izinler verilmiştir. Ancak bazı sivil toplum kuruluşları ve şahıslar tarafından sosyal medya yoluyla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde, bugün saat 19.00'da etkinlik duyurusu yapılmaktadır. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin 2911 Sayılı Kanun çerçevesinde ilan edilen alanlar içerisinde olmaması nedeniyle akşam saatlerinde bu yerlere çıkan bütün yollar kapalı olacaktır."

VALİLİK BÖLGEYE YOLCU ALIMLARINI ENGELLEDİ

İstanbul’da bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 18'incisi düzenlenecek Feminist Gece Yürüyüşü için kadınlar, saat 19.00'da Beyoğlu’nda bulunan Fransız Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek taleplerini dile getirecek. Eylem öncesi ise Taksim Meydanı ve çevresi demir bariyerlerle çevrilerek ablukaya alınırken, Valilik, M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı Taksim istasyonunun tamamı, Şişhane istasyonu İstiklal ve 6. Daire giriş-çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattını da yolcu alımlarına kapatmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar