İstanbullulara Newroz daveti

İstanbullulara Newroz daveti
HDP İstanbul İl Örgütü, tüm kent halkını 20 Mart'ta Yenikapı'da yapılacak Newroz kutlamalarına katılıp, barış çığlığını yükseltmeye davet etti.

İstanbul’da bu yıl ki Newroz kutlamasının adresi Yenikapı Meydanı olacak. 20 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek kutlama öncesinde yapılan hazırlıklara ilişkin HDP İstanbul İl Örgütü tarafından açıklama yapıldı.

Parti binasında yapılan açıklamada İl Eş Başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, Merkez Yürütüme Kurulu Üyesi Ferhat Encü, Parti Meclisi Üyesi Murat Kalmaz yer aldı.   

BULUT: HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN NEWROZ’A

Sözlerine Newroz kutlamalarının önemine değinerek başlayan HDP İl Eş Başkanı Elif Bulut, tüm İstanbulluları 20 Mart’ta Yenikapı Meydanı’na beklediklerini söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ndeki coşkuyu Newroz’a ve 1 Mayıs’a taşıracaklarını belirten Bulut, "8 Mart çalışmalarını büyük bir coşkuyla yürüttük. Aynı heyecanı kadınlarla Newroz alanlarında yaşayacağız. Bu ülkenin, bu toprakların kaderini belirleyecek olan halkların bütünlüğüdür. Newroz da bu buluşmanın adıdır. Yıllardır, barışın, adaletin özgürlüğün, eşitliğin vurgusunu halklar birlikte Newroz alanlarında yaparlar. Bizler de İstanbul halkları olarak Yenikapı Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz buluşmayla, birlikte kazanmanın getireceği hisle bütün halkları Newroz’da buluşmaya, bütünleşmeye çağırıyoruz. Biz kadınlar özgürlüğümüz isyanımız için diyerek Newroz alanlarında olacağız. Aynı zamanda tüm halkları Newroz alanlarında barış çığlıklarını yükseltmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Yine yıldönümleri olan Halepçe ve Beyazıt katliamlarını kınayıp, yaşamlarını yitirenleri anan HDP’li Bulut, 2012 yılında Kazlıçeşme Meydanı’nda Newroz kutlamasındaki polis saldırısında yaşamını yitiren DBP Arnavutköy İlçe Yöneticisi Hacı Zengin’i de unutmadı.

MÜLKİ AMİRLERLE TOPLANILACAK
HDP İstanbul Eş Başkanı Erdal Avcı da, Newroz Tertip Komitesi’nin kutlamaya ilişkin bugün kentin mülki amirleriyle bir toplantı yapılacakları bilgisini paylaştı. Avcı, şunları söyledi: "Bu bizim iyimser olmamızı gerektiren mutlu bir haberdi. Keza daha önceki çağrılarımızda mülki amirlere konuyla ilgili temennilerimizi, dileklerimizi iletmiştik. Umarım etkinlikler yasaklanmaz. 2012 ve sonrasındaki acı verici durumlar yaşanmaz. İstanbul Yenikapı Mitingi mülki amirlerin ve emniyetin taleplerimizi olumlu karşılaması biçiminde devam ediyor. Coşkulu, kalabalık ve ruhuna uygun bir şekilde geçeceğini umut ettiğimiz bu yıl ki Newroz’u, Hacı Zengin yoldaşa atfedeceğiz."

‘ÖCALAN’A İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILMALI’

Avcı, konuşmasında birkaç gün önce PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna dair sosyal medyada yer bulan kimi iddialar üzerinde de durdu.

Söz konusu paylaşımların Kürt halkı başta olmak üzere Türkiye halklarını tedirgin ettiğini ifade eden Avcı, hükümetten hala ikna edici bir açıklama gelmediğini belirtti. Newroz öncesi bu tip haberlerin yayılmasının halkı kaygılandırdığını söyleyen Avcı, "Aynı zamanda Newroz’un coşkulu ve mutlu geçmesi, kimi provokasyonların önüne geçilmesi sebebiyle de yetkililerin bir an önce bu haberle ilgili ikna edici açıklama yapması gerekiyor. Bu yönlü çok sayıda kaygı talepleri alıyoruz" dedi.

Avcı, son olarak herkesi Newroz kutlamasına beklediklerini söyledi.

‘ÇAĞDAŞ KAWALARIN MÜCADELESİ SÜRÜYOR’

Konuşmasına Halepçe ve Beyazıt katliamlarını kınayarak başlayan MYK üyesi Ferhat Encü de Demirci Kawa’nın Dehak’a karşı zaferini simgeleyen Newroz mücadelesinin bugün de çağdaş Kawalar tarafından Dehak’ın ardıllarına karşı verildiğini ifade etti.

Newroz kutlaması için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Encü, tüm İstanbulluları Yenikapı Meydanı’na davet edip, Newroz’un barış ve özgürlüklere vesile olmasını diledi. (MA)

Öne Çıkanlar