İşten çıkarılmalara tepki: Küçülme bahane, sömürü şahane!

İşten çıkarılmalara tepki: Küçülme bahane, sömürü şahane!
Barkod Market Dayanışma Ağı yürütücüsü Gülbin Demirel’in küçülme bahanesiyle işten çıkarılması protesto edildi.

Barkod Market Dayanışma Ağı, CarrefourSA işçisi Gülbin Demirel’in işten çıkarılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Çukurova’daki Baraj Yolu’nda yapılan açıklamada, "Küçülme bahane sömürü şahane CarrefourSA işçi kıyımına son ver" pankartı açıldı.

Açıklamayı okuyan Dayanışma Ağı’ndan Ekrem Koku, pandemi döneminde yaşadıklarını sorunlara dikkati çekerek, işten çıkarma yasaklarının bitmesiyle CarrefourSA marketlerinde işten çıkarmaların başladığını söyledi. Şu ana kadar 10’larca işçinin küçülme bahanesiyle işten çıkarıldığını belirten Koku, "Emeklerimizin karşılığı olan tazminatlarımız patron ve ya patronlar tarafından lütufmuş gibi sunuldu. İş güvencemiz ortadan kalkarken itirazlarımız tazminat hakkımızla bastırılmaya çalışıldı. Sendika ise pandemi ve toplu sözleşme sürecindeki tutumuna devam ediyor yani ölü numarasına yatıyor" dedi.

‘MÜCADELEMİZDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Demirel’in marketlerde yürütmüş olduğu mücadele sonucu işten çıkarıldığını aktaran Korku, "Barkod Dayanışma Ağı yürütücümüz Gülbin Demirel de küçülme bahanesiyle işten çıkarılmış olsa da asıl sebebin mücadelesi olduğunu biliyoruz. Barkod Dayanışma Ağı olarak başlatmış olduğumuz bu direniş bugün sadece işten çıkarılan işçiler için değil, sendikasızlaştırılmaya doğru giden, çalışmaya devam edip mobbinge, tacize, sömürüye maruz kalan diğer işçiler içindir. İşime geri dönmek istiyorum diye başlayan talebimiz insanca çalışmak ve onurluca yaşamak mücadelesidir. Mücadelemizden geri adım atmayacağız. Şimdi mücadelemizi market önlerinden market içlerine taşıyoruz" diye konuştu.

Açıklama, sloganlar eşliğinde son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar