İşten çıkartılan 80 gazeteci: Sadaka değil alın terimizle şerefimizle kazandığımız haklarımızı istiyoruz

İşten çıkartılan 80 gazeteci: Sadaka değil alın terimizle şerefimizle kazandığımız haklarımızı istiyoruz
Uçankuş TV'de işten çıkarılan 80 kişi, kanal binası önünde bir basın açıklaması yaparak kanalın sahibi Can Tanrıyar’a tepki gösterdi ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

Uçankuş TV'de çalışan 80 kişi, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle işten çıkarılmış ve kanal sahibi Can Tanrıyar tarafından fiziki saldırıya maruz kalmışlardı. İşten çıkarılanlar, kanalın Maslak 1453 yerleşkesi içinde yer alan binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Çalışanlar, kanalın sahibi Can Tanrıyar’a tepki göstererek haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. 

Uçankuş TV’de çalışan gazeteciler de işten çıkarılanlara destek olmak, yasal haklarını ve maaşlarını alabilmek için kanal binası önünde toplandı. Gazeteciler tarafından yapılan açıklamada, "Uçankuş TV‘de patron Hüseyin Can Tanrıyar tarafından işlerinden edilen, aylarca maaşları ödenmediği halde zorunlu izne gönderilen 80’den fazla basın emekçisi artık isyan etti. Televizyonda gayri hukuki şartlarda çalıştırılan, SGK primleri dahi tam yatırılmayan, fazla mesai ücretleri ödenmeyen basın çalışanları mübarek Ramazan ayında kendilerini haksız biçimde işsiz ve aşsız bırakan ‘sözde gazeteci’ patron Hüseyin Can Tanrıyar’dan alın teri haklarını istiyor." denildi.

'KİMSEDEN SADAKA DEĞİL ALIN TERİMİZLE KAZABNDIĞIMIZ HAKLARIMIZI İSTİYORUZ'

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Hüseyin Can Tanrıyar ise gazetecilere haklarını ödemek yerine sosyal medya mecralarında dalga geçercesine ‘lüks ve şatafat içindeki yaşamını’ paylaşarak, aylarca kendisine 7/24 çalışarak emeğini veren basın emekçilerini rencide ediyor.

Üstüne üstlük yayın mecralarından gazetecilik etiği ile bağdaşmayan paylaşımlar ile haber niteliği olmayan kişilik haklarını zedeleyen montaj görüntü ve düzmece metinlerle haklarını ödemediği gazetecilerin, basın emekçilerinin meslek onurunu da zedeliyor..."

Gazeteciler, "Kimseden sadaka değil alın terimizle şerefimizle kazandığımız haklarımızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar