İsviçre'de Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi temsilcilik açtı

İsviçre'de Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi temsilcilik açtı
Bedran Çiya Kurd: Bu aşamaya DAİŞ’e karşı savaşan ve bu uğurda canlarını feda eden binlerce insanın emeğiyle gelindiğini belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi İsviçre’de temsilcilik açtı. Açılış nedeniyle yapılan resepsiyonda konuşan Özerk Yönetim Eşbaşkan yardımcılarından Bedran Çiya Kurd, Özerk Bölge’nin siyasi olarak tanınmasının önemli bir adım olacağını belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi İsviçre’nin Cenevre kentinde temsilcilik açtı. Konuyla ilgili Temsilcilik binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Özerk Yönetim Eşbaşkan yardımcılarından Bedran Çiya Kurd, Özerk Yönetim Avrupa Temsilcisi Abdulselah Mustafa ile Temsilcilik Sözcüsü Hikmet İbrahim hazır bulundu.

‘ASKERİ BAŞARI SİYASİ BAŞARIYA DÖNÜŞMELİ’

Açılış konuşmasını yapan Bedran Çiya Kurd, Temsilciliğin Özerk Yönetim ile İsviçre arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli katkı sunacağına inandıklarını söyleyerek, bu aşamaya DAİŞ’e karşı savaşan ve bu uğurda canlarını feda eden binlerce insanın emeğiyle gelindiğini belirtti.
Askeri alanda elde edilen başarının siyasi kazanımlara dönüşebilmesi için her alanda çalışmaların devam etmesi gerektiğini dile getiren Kurd, siyasi anlamda bir başarının ancak bölgede kalıcı istikrarın sağlanarak yaratılabileceğine vurgu yaptı.

TUTUKLU DAİŞLİLERİN DURUMU

Şu an Özerk Yönetim’in kontrolünde bulunan kamplarda binlerce DAİŞ’linin bulunduğuna dikkat çeken Kurd, "Bu mesele sadece özerk yönetimin meselesi değil bütün uluslararası kamuoyunu ilgilendiren bir meseledir ve bunun çözümü de ancak ortak bir çalışma ile mümkün olabilir" diye konuştu. Suriye’de kalıcı bir barışın sağlanması konusunda uluslararası kamuoyuna birlikte çalışma ve dayanışma çağrısı da yapan Kurd, sorunun çözümünde Özerk Bölge’nin siyasi olarak tanınmasının önemli bir adım olacağını ifade etti. Kurd ayrıca, Özerk Bölge’nin yönetim modelinin Ortadoğu’daki sorunların çözümü konusunda bir model oluşturacağını da sözlerine ekledi.  

‘KATKILARI OLACAK’

Temsilciliğin sözcülerinden Hikmet İbrahim de konuşmasında katkılarından dolayı İsviçre hükümetine teşekkür ederek, Temsilciliğin İsviçre ve Özerk Bölge arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda önemli katkıları olacağına inandığını söyledi.

‘TEMSİLCİLİK ÖNEMLİ BİR MİSYON YÜKLENDİ’

İsviçre Kürdistan Demokratik Topluluğu (CDK-S) Eşbaşkanı İsmail Kardaş ise konuşmasında büyük bedeller ödenerek yaratılan kazanımların kalıcı siyasi kazanımlara dönüşmesi için temsilciliğin önemli bir misyon yüklendiğini belirtti.
Konuşmaların ardından açılış nedeniyle bir resepsiyon verildi. Resepsiyona çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. (MA)

Öne Çıkanlar