İsviçre: Salgın tedbirleri kötü ekonomik gidişat nedeniyle kalkabilir

İsviçre: Salgın tedbirleri kötü ekonomik gidişat nedeniyle kalkabilir
İsviçre hükümeti, ülke ekonomisinin tarihinde hiç yaşamadığı bir daralmayla karşı karşıya kaldığını belirtiyor.

İsviçre'de Covid-19 sebebiyle uygulanan kısmi dışarı çıkma yasağı ve alınan ek tedbirlerin belirlenen tarihten bir hafta daha uzun sürmesine ve 26 Nisan'a kadar devam ettirilmesine karar verildi.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada ekonomik nedenlerden dolayı bu tarihten sonra bazı şartların yerine gelmesi durumunda tedbirlerin adım adım kaldırılmasının göz önünde bulundurulabileceği belirtildi.

Sınır kontrolleri, en fazla beş kişinin bir araya gelmesi ve okulların kapatılması gibi tedbirlerin kaldırılabilmesi için ise uzmanlar yeni vaka, hastaneye kaldırılanlar ve ölüm sayısında gözle görülür düşüşler yaşanması gerektiğini belirtiyor.

EKONOMİDE TARİHİ DARALMA

Ülkedeyse vakit ekonomik anlamda daralıyor. Zira hükümet İsviçre ekonomisinin tarihinde hiç yaşamadığı bir daralma ile karşı karşıya bulunduğunu belirtiyor. Koronavirüsten dolayı bu sene ekonominin yüzde 10,4 küçüleceği tahmin ediliyor.

Bu daralmanın sadece 1,5 puan daha yüksek çıkması durumundaysa ülkede birçok şirketin iflas etmesi ve toplu işten çıkarmaların yaşanması söz konusu.

İSVİÇRE’DE COVİD-19 TABLOSU

Euronews’in haberine göre İsviçre Sağlık Bakanı şu ana kadar ülkede 705 kişinin virüsten dolayı hayatını kaybettiğini, 22 bin 789 kişinin ise testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

Öne Çıkanlar