İtalya - İngiltere finalinde muhtemel 11'ler ve teknik direktörlerin açıklamaları

İtalya - İngiltere finalinde muhtemel 11'ler ve teknik direktörlerin açıklamaları
İtalya ile İngiltere'yi karşı karşıya getirecek olan EURO 2020 Finali'nde İngilizler, tarihinde bir ilki başarmak; İtalya ise ikinci kez Avrupa Şampiyonu olmak istiyor.

EURO 2020 finalinde İtalya ile İngiltere yarın saat 22.00'de İngiltere'nin Londra şehrindeki Wembley Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek. Kuipers'in yardımcılıklarını Sander van Roekel ve Erwin Zeinstra üstlenecek. Karşılaşmanın 4'üncü hakemi ise İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos del Cerro Grande olacak.

İKİ TAKIMDA SON DURUM

Büyük final öncesinde İtalya'da turnuvanın dikkat çeken ismi Leonardo Spinazzola sakatlığı dolayısıyla oynayamayacak. Tecrübeli savunmacı, çeyrek finalde Belçika karşısında sakatlık geçirmişti. İngilizlerde ise eksik bir oyuncu bulunmuyor. İki takımın muhtemel 11'leri ise şu şekilde:

İtalya: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Insigne, Immobile

İngiltere: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Phillips, Rice - Sterling, Mount, Saka - Kane

MAÇ ÖNCESİ İKİ TAKIMDAN GÖRÜŞLER

Karşılaşma öncesi iki takımın teknik direktörü ve oyunculardan Giorgio Chiellini ile Jordan Henderson, UEFA'ya açıklamalarda bulundu. İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini, yıllardır bunun üzerine çalıştıklarını vurgulayarak, "Şu ana kadar gösterdikleri performans için oyuncularıma teşekkür ederim. Henüz hiçbir şey kazanmadık, Pazar günü kazanmak zorundayız. İngiltere'nin arkasında büyük bir destek olacak. Onları baskı altına almak bizim elimizde. Odaklanmak durumundayız" dedi.

İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate ise, "Finalde olmanın tadını çıkarmalıyız. Ancak başarılması gereken bir şey daha var. İtalya çok iyi bir takım ve olağanüstü bir form grafikleri var. Karşılaşmayı dört gözle bekliyorum" diye konuştu.

İtalyan oyuncu Giorgio Chiellini ise hayallerini gerçekleştirmek için son bir adım kaldığını vurgulayarak, "Bu şampiyona ilk maçından şu ana kadar geçen süreçte çok duygusaldı. Bu şampiyonluk, bizim için yıllardır peşinden koştuğumuz bir hayal. Teknik direktörümüz bunu yavaş yavaş zihnimize yerleştirdi. Avrupa Şampiyonası'nı kazanma fikrini her zaman kafamızda tutmamız gerektiğini söyledi. Onun deli olduğunu düşündük ama bunu başarabilmenin eşiğinde olan bir takım yarattı" şeklinde konuştu.

İngiliz oyuncu Jordan Henderson ise, "Hayatımızın en büyük maçına odaklanmış durumdayız. Bu stadyumdaki ve ülkedeki herkesi tekrardan mutlu edebilmeyi deneyeceğiz. Bu takım ve bu ülke için çok büyük bir fırsat. Ve bunun için her şeyimizi vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar