İtalyan Başbakan Draghi ve Erdoğan 'diktatör' nitelemesinin ardından ilk kez görüştü

İtalyan Başbakan Draghi ve Erdoğan 'diktatör' nitelemesinin ardından ilk kez görüştü
İki lider, Draghi'nin Erdoğan'ı "diktatör" olarak nitelemesinin ardından ilk kez, G20 Liderler Zirvesi'nde yüz yüze görüştü.

G20 Liderler Zirvesi için Roma'ya bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, Draghi'nin Erdoğan'ı "diktatör" olarak nitelemesinin ardından ilk kez yüz yüze görüştü.

İtalya başbakanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre Draghi-Erdoğan görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmede "diktatör" krizinin gündeme gelmediği aktarıldı.

BBC'den Övgü Pınar'ın aktardığına göre, İtalya Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada Erdoğan ve Draghi, iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi, AB-Türkiye ilişkileri, Afganistan'da yaşanan kriz ve Akdeniz'de istikrar konularını ele alındığı yer aldı. Libya'daki gelişmelere de özel olarak odaklanıldı.

İtalya tarafı görüşmeyi "yapıcı" olarak değerlendirdi.

İtalya devlet kanalı Rai de, Draghi-Erdoğan görüşmesinin "diktatör" krizi sonrası iki ülke arasındaki gerginliği azaltması açısından önemli olduğunu vurguladı. Rai, Draghi ile Erdoğan'ın zirvenin açılışında el sıkışmasının da "buzları erittiği" yorumunu yaptı.

Öne Çıkanlar