İÜ İletişim Fakültesi'nde LGBTİ+ pikniği tehdit nedeniyle yapılmadı

İÜ İletişim Fakültesi'nde LGBTİ+ pikniği tehdit nedeniyle yapılmadı
İstanbul Üniversitesi'nde Eşitlik Topluluğu tarafından düzenlenmesi planlanan piknik etkinliği bir grubun protestosu nedeniyle iptal edildi. Polis piknik için gelen 26 kişiyi gözaltına aldı.

Yağmur KAYA


+GERÇEK- Onur Haftası kapsamında İstanbul Üniversite İletişim Fakültesi'nde yapmak istediği piknik İslamcı bir grup tarafından engellendi. Tehditler nedeniyle piknik iptal edildi.

Bir grup İslamcı tarafından kurulan "Genç Düşünce Kulübü ve Genç Hareket" adlı topluluk İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde bir araya gelerek piknik etkinliğini protesto etti. Çok sayıda sarıklı cübbeli yurttaş, tekbirler atıp, "Beyazıt bizimdir bizim kalacak" sloganı atarak kampüs çevresinde yürüyüş düzenledi. Ardından İstanbul Üniversitesi önünde açıklama yaptı. 

Polis bu gruba dokunmazken Onur Pikniği için gelen 26 kişiyi gözaltına aldı. Avukat İrem Yener'in aktardığına göre Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet'ine götürülen 26 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Eşitlik Topluluğu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunlar ifade dildi:

"Etkinliğimiz şeriatçı çetelerin linç tehditleri sebebiyle iptal edildi" ifadelerine yer verirken, Beyazıt Meydan'da ve çevresinde bulunan arkadaşlarının herhangi bir saldırı girişimine maruz kalmaması için bölgeden uzaklaşmaları yönünde çağrıda bulundu. 

Bizler İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu olarak Onur Ayı için üniversitemizde Onur Pikniği gerçekleştirmek istedik. Pikniği duyurduğumuz andan itibaren çeşitli şeriatçı, ülkücü gruplar tarafından hedef gösterildik ve linç girişimi başlatıldı. Bugün etkinliğimizi yapmak için her yolu denedik fakat yaklaşık 300 kişilik olan bu gruplar okulumuzun önünü kapatarak, tekbirlerle etrafa tehdit yayarak bizlere saldırmaya çalıştılar. Güvenliğimizden endişe ettiğimiz için dağılın çağrısı yaptık. Okulda kalan bazı arkadaşlarımız polis ve bu gruplar tarafından ablukaya alındı ve daha sonra da gözaltına alındılar.

Biz bu üniversitenin öğrencileri olarak varız, var olmaya devam edeceğiz. Bugün yapmak istediğimiz pikniği yapamadık, arkadaşlarımız gözaltına alındı ama mücadelemiz devam edecek. 

Yaşamın her alanında cinsel yönelimlerimiz ve cinsiyet kimliklerimizle var olduğumuz gibi üniversitelerde de varız. Ötekileştirmeye çalıştığınız öğrencileriz. Bu okulun bir parçasıyız. Beyazıtın bir parçasıyız! Kadın düşmanlığına, cinsiyetçiliğe, ikili cinsiyet sistemine tüm kuirfobilere, türcülüğe, ırkçılığa karşı bir arada var oluyoruz. Bizleri meşru değilmişiz gibi gösterenlere sesleniyoruz, meşru olmayan sizsiniz, meşru olmayan sizin faşizminiz, sizin fobileriniz sizin saldırılarınızdır. Bizler her zaman Beyazıt’taydık her zaman da Beyazıt’ta olmaya devam edeceğiz.

LGBTİQ+'lar olarak bugün her okulda, her sokakta, her meydanda direniyoruz. Tehditler, gözaltılar, saldırılar bizi yıldıramadı, yıldıramayacak. Mücadelemizi büyütmeye, yan yana gelmeye devam edeceğiz.

Burdan bir kere daha haykırıyoruz; alışın buradayız, alışın gitmiyoruz!"

Öne Çıkanlar