İYİ Parti: Erdoğan’ın nasıl bir provokasyon mesajı verdiği hepimizin malumudur

İYİ Parti: Erdoğan’ın nasıl bir provokasyon mesajı verdiği hepimizin malumudur
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Rize'de yaşananlarla ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı'nı işaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Rize’de Cengiz Holding’in İkizdere’de kurmak istediği taşocağına karşı direnen köylülerle görüşmeden önce ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunmak istemiş, AKP’lilerin bulunduğu bir grup tarafından partililer saldırıya maruz kalmıştı.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Genel Başkan Akşener ve beraberindeki heyetin dün Rize’de karşılaştıkları saldırıya ilişkin açıklama yaptı. "Üzüldüğümüz şey, 20 yıllık iktidarın ayakta kalabilmek adına ucuz provokatif taktiklere ihtiyaç duymasıdır" diyen Tatlıoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret ederek, "Erdoğan’ın nasıl bir provokasyon mesajı verdiği hepimizin malumudur" ifadelerini kullandı.

Tatlıoğlu, provakasyon olarak nitelediği olaya dair, "Rize’ye teşekkür ederiz, Genel Başkanımızı bağırlarına basmışlardır. Bunu ucuz siyasetin, tetikçi medya ile organize ettikleri provokasyonlara rağmen yapmış olmaları ayrıca bu misafirperverliği çok kıymetli kılmıştır. Sayın Genel Başkanın Rize ziyareti özellikle İkizdere’de doğayı katleden Sarayın meşhur müteahhidinin şirketinin eylemlerine karşı, yaş Temel olarak İkizdere’de insanımızın gözyaşlarının yanında durmak ve onlara milletimiz adına umutvar olmalarını söylemek ve karşılaştıkları şiddetin esasında devletimizin temel özelliği olmadığını, siyasetin geçici karakterinden kaynaklandığını vurgulamak ve topluma umutvar bir Türkiye fotoğrafı vermekti. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ve arkadaşları Rize’de esnafla sohbet etmek amacıyla bulundu. Tekraren Rize, İkizdere’ye Çayeli ve Karadeniz’e bu ucuz provokasyona rağmen sahiplenmesi ve sokaklarda Cumhurbaşkanı Meral Akşener sloganları ile yolcu edilmesi gerçekten milletimizin meseleye nasıl baktığının çok net bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Tatlıoğlu açıklamasının devamında AKP’nin provakasyona ihtiyaç duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Üzüldüğümüz şey, 20 yıllık iktidarın ayakta kalabilmek adına ucuz provokatif taktiklere ihtiyaç duymasıdır. Bu fotoğraf bir milletvekili tweetinden alıntıdır. Sayın Genel Başkanı karşılamak için nasıl bir hazırlık ve topluma nasıl bir kışkırtma yapılmıştır. Bu Devletin güvenlik güçlerinin gözetiminde bir karşılama pankartıdır. Dün bütün sosyal medyada yer alan tweetler bu provokatif yapının nereden kaynaklı olduğu göstermektedir. Bunlara rağmen Rize’nin Sayın Genel Başkanımızı sahiplenmesinin ne kadar değerli olduğunu çok açık bir şekilde göstermektedir. Üzüldüğümüz şey Sayın Cumhurbaşkanı’nın siyasette kullandığı dildir. Sayın Erdoğan’ın nasıl bir provokasyon mesajı verdiği hepimizin malumudur. 2002 Türkiyesinin ona temiz bir iktidar devrettiği. İnönü’nün Menderes’e ve Bayar’a devrettiği gibi, Kenan Evren’in Özal’a devrettiği gibi, 2002’de temiz bir iktidar devretti. Elbette Sayın Erdoğan iktidarını sandıkla temiz bir seçim ve siyaset süreciyle devredecektir. Böyle bir devri yönetmek te Sayın Erdoğan’ın oturduğu koltuğun sorumluluğudur. Türkiye’nin birikmiş sorunlarını perdeleme adına, bu sıralar çürük yumurta kokusu gibi bütün toplumu saran, yasa dışı aktörlerin arenası haline gelen ve sarayın kadroları ile nasıl bir içli dışlı ilişkilerin varlığını toplumun gündeminde olduğu bir dönemde bunları örtme adına, İkizdere’de çok sahiplendiği müteahhidinin menfaatini koruma adına, iktidarımız bir müddet daha sürsün adına bunları yapmak yapanlara da fayda vermez. Vermediğini Türkiye siyasi tarihi göstermiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar