İYİ Parti'den Bahçeli'ye erken seçim yanıtı: 2002'de kim istedi?

İYİ Parti'den Bahçeli'ye erken seçim yanıtı: 2002'de kim istedi?
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında MHP'nin 'erken seçim' konusundaki ifadelerine tepki gösterdi.

Erken seçim çağrılarını yineleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "2018'de seçimi kim istedi? 2002'de erken seçimi kim istedi? İhanet miydi onlar?" diye sordu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında ekonomideki krize değinerek erken seçim çağrısını yineledi. "İnsanlar açlıktan yatağa bile giremiyor. Hani dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecektik? İlk 20'ye düştük" diyen Türkkan, "2013 yılında kişi başı gelir 12 bin 600 dolar seviyesine çıktı. Şimdi 8 bin 600 dolara kadar indi. Dolar daha da arttı. Türk milleti daha da fakirleşti" diye konuştu.

BAHÇELİ'YE YANIT

Erken seçim çağrılarını yineleyen Türkkan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bu koudaki ifadelerine de tepki gösterdi.Türkkan, "Şimdi küçük ortak 'erken seçim istemek ihanettir' demiş. 2018'de seçimi kim istedi? 2002'de erken seçimi kim istedi? İhanet miydi onlar?" diye sordu.

Türkkan, şunları kaydetti:

"Gelin milletin önüne sandığı koyun. Bu millet sizden hesap sormak istiyor. Şimdi küçük ortak 'erken seçim istemek ihanettir' demiş. 2018'de seçimi kim istedi? 2002'de erken seçimi kim istedi? İhanet miydi onlar? Kendisi ihanet olarak değerlendirebilir ama bana göre değil. Seçim milletin istediği zaman olur. Anayasa'da belirtilen zamanın dışında, ihtiyaç duyulduğunda milletin önüne sandığı koymak demokrasinin erdemlerindendir. Demokrasiden kaçmak başka bir şeydir. Demokrasiden kaçmak diktatörlüktür. Seçim en meşru haktır, biz de istemeye devam edeceğiz. Erken seçimi bir an önce yapın. Bunu da ihanet diyerek savsaklayıp yorgan altına saklamayın."

Öne Çıkanlar