İYİ Parti'den 'Söke söke alırlar' diyen Erdoğan'a Türk Telekom hatırlatması

İYİ Parti'den 'Söke söke alırlar' diyen Erdoğan'a Türk Telekom hatırlatması
İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu, Hariri ailesinin Türkiye’den götürdüğü 9 milyar doları 'söke söke' alınıp alınmadığını sordu.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, muhalefetin olası bir iktidar durumunda Kanal İstanbul’u yapacak firmalara ödeme yapmayacağına yönelik beyanlarına "Söke söke alırsınız" diye cevap veren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türk Telekom hatırlatması yaptı. Tatlıoğlu, "Buradan soruyoruz, Sayın Erdoğan Telekom’da Hariri ailesinin Türkiye’den götürdüğü 9 milyar doları söke söke aldınız mı" diye sordu.

Tatlıoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın açıklamalarını değerlendiren Tatlıoğlu "Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Zühtü Aslan’ın açıklamalarından anlıyoruz ki, Türkiye’de demokratik hukuk devleti kalmamıştır. Yine Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın açıklamalarından anlıyoruz ki, yargı görevini yapmazsa mafya devreye girer. Bugün baktığımızda mafya bir şekilde yeni dönemde yargının adı olarak karşımıza çıkıyor, bunu üzüntü ile vurgulamak istiyoruz. Anayasa Mahkemesi Başkanının açıklamalarından yargıda fetö benzeri aklı, ahlakı ve hukuku dışlayan yeni bir yapılanmanın vurgusunu görüyoruz. Türkiye’deki yargının en önemli ismi üzerinden bunları değerlendirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

‘CUMHURBAŞKANI DUYUN-U UMUMİYE YETKİLİSİ GİBİ KONUŞTU’

Sayın Cumhurbaşkanı Kanal İstanbul ile ilgili bir açıklamalarına ilişkin, "Kuzey Marmara otoyolunun devamı olan köprü temel atış töreninde adeta ne yazı ki, bir Duyun-u Umumiye yetkilisi gibi konuştu" şeklinde değerlendiren Tatlıoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Buradan soruyoruz, Sayın Erdoğan Telekom’da Hariri ailesinin Türkiye’den götürdüğü 9 milyar doları söke söke aldınız mı? ABD’deki F 35’leri neden söke söke almıyorsunuz? Türkiye’nin haklarını aramak yerine Türkiye’nin haklarını arayacaklara set çekme gayreti, yapamazsınız gayreti Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na değil, herhangi bir vatandaşa bile uygun düşmemektedir. Emin olun ki, onları da alacağız, kayırmalı ihalelerle müteahhitlere aktarılanları da alacağız, mafya siyaset bağlamında usulsüz ihaleler bağlamında milletimizin cebinden, devletimizin kasasından çıkanları söke söke alacağız. Bundan milletimizin hiçbir endişesi olmasın."

‘PARLAMENTER SİSTEMLE TÜRKİYE’NİN KAYBETTİKLERİNİ KAZANACAĞINA İNANIYORUZ’

Partili cumhurbaşkanlığının başladığı 2018 yılı ile bugünü karşılaştıran Tatlıoğlu, "Türkiye Partili Cumhurbaşkanlığı’na girdiğinde 881 milyar dolar bir milli gelire sahipti, bugün 711 milyar dolarlık bir Türkiye var, yaklaşık yüzde 20 fakirleşen bir Türkiye. Türkiye’de her ferdin cebinden ortalama 2500 dolar eksilme söz konusu. 4 kişilik bir aile 10 bin dolar fakirleşmiştir. Bunlar tamamen Erdoğan döneminin devletinin resmi rakamlarıdır. Döviz yüzde 90 artmış, işsizlik yüzde 36 artmış. Bütçede yaklaşık yüzde 450’lik bir artış söz konusu. Kamu borcu yüzde 155 civarında artmış. Dış borç, bugün milli gelirin yüzde 62.8’i dış borç. Bütçe açığı 32 milyardan 172 milyara çıkmış. Türkiye’nin bütün toplam borçluluğu yüzde 36’dan yüzde 53’e çıkmış. Millet ve devlet olarak daha borçlu bir Türkiye haline gelmişiz. Dünya milli gelirinden yüzde 91’ini alan Türkiye bugün yüzde 77’sini almaktadır. Merkez Bankamızda son on yılda 30 milyar dolar ortalama net döviz varken bugün 57 milyar dolar eksidir. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye’nin bu üç yıl içerisinde ne yazık ki hem genelde hem birey olarak bir fakirleşme söz konusudur. Türkiye bu anlamda dünya ile negatif bir ayrışma içerisindedir. O nedenle Türkiye’de bu sistemin değişimi sağlayacak bir seçim atmosferine girmesi gerektiğine inanıyoruz. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle Türkiye’nin kaybettiklerini kazanacağına inanıyoruz" dedi. 

Milli Savunma Komisyonunda görüşülen Makine Kimya Endüstrisinin anonim şirkete çevrilmesine destek vermeyeceklerini söyleyen Tatlıoğlu, "Bu tür değişimlerin uygulamaları ile karşılaştırdığımızda, yeni bir kurumun yandaş firmaya gidiyor kapısı açıldığı intibası hepimizde oluştu. Türkiye’nin 100 yıllık bir değeri olan milletimizin dişiyle tırnağıyla ortaya çıkardığı makine kimyanın özensiz bir düzenleme ile anonim şirketine çevrilmesi ve buradan varlık fonuna aktarılarak veya aktarılmaksızın özelleştirileceği bir başka yandaşa gideceği ihtimalini yüksek görüyoruz" endişesini paylaştı.

Öne Çıkanlar