Savcıya ifade veren Koray Aydın: Eski istihbaratçılardan 'siyasi cinayet' duyumları aldım

Savcıya ifade veren Koray Aydın: Eski istihbaratçılardan 'siyasi cinayet' duyumları aldım
Aydın'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekiline Erdoğan'ın 'Bunlar daha iyi günleriniz' sözlerini hatırlattığı ve eski istihbaratçılardan siyasi cinayetler duyumu aldığını söylediği belirtildi.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Siyasi cinayet kaygım var" açıklaması ile başlayan ve bu açıklamalara dair kendisinin de "benzer duyumlar aldığı" yönündeki ifadeleriyle ilgili dün Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Alparslan Tufan ile telefonda görüştü. Aydın’ın, Kılıçdaroğlu’nun açıklaması sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinin "telefonla ifade vermeye davet edilmesi" üzerine, Başsavcı vekili Tufan’a telefonla bilgi ve duyumlarını aktardığı belirtildi.

KORAY AYDIN ERDOĞAN’IN ‘BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİNİZ’ SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Cumhuriyet’in haberine göre Aydın’ın görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize’de protesto edilmesinin ardından sarf ettiği "Bunlar daha iyi günleriniz. Durun bakalım, başınıza daha neler gelecek" sözlerini hatırlattığı kaydedildi.

AYDIN: SİYASİ CİNAYETLER OLABİLECEĞİNE DAİR ESKİ İSTİHBARATÇILARDAN DUYUMLAR ALDIM

Aydın’ın daha sonra yazılı ifade de vereceği belirtilirken, Tufan’a, siyasi cinayetler yaşanabileceğine yönelik bazı eski istihbaratçılardan bu yönde duyumlar aldığını belirttiği dile getirildi.

Aydın’ın Başsavcı vekiline "Türkiye’de bu tür siyasi cinayetler yaşanmasını beklemiyorum. Ancak eski istihbaratçılardan bu yönde duyumlar geliyor. Gazeteciler de siyasetin gergin ortamına işaret ederek köşelerinde bu tür iddiaları kaleme alıyor. Tüm bunlara bakarak, deneyimli bir siyasetçi olarak, öngörüde bulundum" dediği kaydedildi.

Aydın’ın ifadesinde ayrıca ‘terör örgütlerini de işaret ettiği, bunların Türkiye için tehdit oluşturmaya devam ettiği ve bu tür örgütlerin ülkede kaos yaratmak amacıyla siyasileri hedef seçebileceği, iktidarın ise bu konuda dikkatli ve uyanık olması gerektiğini’ söylediği kaydedildi.

Öne Çıkanlar