İYİ Partili Yılmaz tezkereye 'hayır' oyunun gerekçesini açıkladı

İYİ Partili Yılmaz tezkereye 'hayır' oyunun gerekçesini açıkladı
'Bu yöneticiye iki yıl süreyle ülkenin kaderi teslim edilmemeli.'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Irak ve Suriye tezkeresine, partisi ‘evet’ dediği halde ‘hayır’ oyu verdi. Yılmaz, "Bu yöneticiye iki yıl süreyle ülkenin kaderi teslim edilmemeli. Benim gerekçem budur" dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, partisinin TBMM’deki grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, Irak ve Suriye tezkeresi için verdiği ‘hayır’ oyunun gerekçesini şöyle anlattı:

"Bu yöneticiye iki yıl süreyle ülkenin kaderi teslim edilmemeli. Benim gerekçem budur. Ben İYİ Parti'de siyasete başladım, İYİ Parti'de siyaseti bitireceğim. Bir sıkıntı yok." 

'DEMOKRASİDE HER ŞEY MÜMKÜN'

Yılmaz, partinin tezkereye ‘evet’ oyu kullanmasına ilişkin de "Olabilir. Demokraside her şey mümkün. Herkesin aynı şeyi düşünmesi şart değil. Eğer bunu yaparsak ilerleriz. Yapamazsak o zaman tek taraflı oluruz. Dolayısıyla bugünkü sıkıntıların devamını sağlamış oluruz" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da TBMM’de; partisinin grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

'DURMUŞ BEY HÜKÜMETE KIZGINDI'

Ağıralioğlu, Irak ve Suriye tezkeresi için Genel Kurul’daki oylamaya partisinin evet oyu vermesine rağmen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz’ın hayır oyu vermesi hakkında, "Grup kararı almamıştık, normal Durmuş Bey hükümete kızgındı.

Grup kararı almadığımız için kendi şahsi tercihi öyle. Hususi olarak AK Parti’ye kızgınlığı, beceriksizliklerine ümitsizliği vardır. Siyasi olarak pahalıya mal olduklarını düşündüğü için bazen tercihin öyle ifade edebiliyor" dedi.

Ağıralioğlu, "İYİ Parti’nin hassasiyeti hep şu, biz sınırımızın altında bir PKK Devletinin oluşmasına müsaade edemeyiz. Bir oldu bittiye getirilecek, başımıza bela edilecek bir PKK Devleti’ne razı olamayız. Askerlerimizi lojistik imkanlarıyla orada sahipsiz bırakamayız. Dolayısıyla tezkereye evet verdik" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar