İzmir Barosu'nda süren Adalet Nöbeti 2'nci gününde

İzmir Barosu'nda süren Adalet Nöbeti 2'nci gününde
Gezi Davası'nda çıkan kararı protesto etmek amacıyla Baro önünde başlayan Adalet Nöbeti çok sayıda kişinin katılımıyla 2'nci gününde devam etti.

İzmir Barosu önünde Gezi Davası'nda verilen cezaları protesto etmek amacıyla başlayan Adalet Nöbeti 2'nci gününde devam etti. Baro önünde başlayan nöbete Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, Emek ve Demokrasi Güçleri ve siyasi parti temsilcileri olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Baro önünde toplanan kitle "Gezi yargılanamaz", "Hepimiz Gezi'deydik", "Gezi direnişlerde sürüyor", "Biz Gezi'ciyiz siz gidici" yazılı dövizler taşıdı. Nöbette sıklıkla "Gezi onurdur yargılanamaz", "Gezi umuttur umut dimdik ayakta" sloganları atıldı.

'GEZİ BİRLİKTE ÜRETMENİN ADIDIR'

Nöbette gerçekleşen açıklamada konuşan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, ucube bir yargılama ve ceza ile Gezi'nin itibarsızlaştırılmaya ve suçmuş gibi yansıtılmaya çalışıldığına dikkati çekerek, "Gezi milyonlarca insanın dayanışmasıdır, mücadelesidir. Birlikte üretmenin adıdır Gezi. Bir duruşma salonu olması ve 3 hâkimin cübbe giymesi verdikleri kararın meşru olduğunu göstermez. Verilen karar hukuki karar değildir ve asla kabul edilemez. Hitler faşizminin dayanakları komplolara dayanıyordu. Bugün yaşanan da farklı değil. Biz kol kola umudu sahiplendiğimizde halkın önünde durabilecek hiçbir engel yoktur. Haklılığınızdan değil korkunuzdan yapıyorsunuz bunu. Ama bilin korkunun ecele faydası yok. Değiştirene kadar mücadeleye devam diyoruz ve Gezi'yi asla unutmuyoruz Gezi haktır, umuttur ve yargılanamaz" ifadelerini kullandı.

Açıklama alkış, slogan ve ezgiler eşliğinde son bulurken, nöbetin 3'ncü gününün İzmir Tabip Odası önünde gerçekleşeceği bildirildi. (MA)

Öne Çıkanlar