İzmir'de apartmanların kapılarına 'şeriat çağrısı' içeren bildiriler bırakıldı

İzmir'de apartmanların kapılarına 'şeriat çağrısı' içeren bildiriler bırakıldı
HKP İzmir İl Başkanı Tacettin Çolak, Bergama’da apartmanların kapılarına ‘şeriat çağrısı’ içeren bildirilerin dağıtıldığını belirtti.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Başkanı Tacettin Çolak, İzmir’in Bergama ilçesinin en işlek caddelerinden Atatürk Bulvarı üzerindeki apartmanların kapılarına Kurban Bayramı’nın 1’nci gününde "Müslüman Olmak Neyi Gerektirir" başlıklı bildiriler bırakıldığını açıkladı.

İZMİR'DE ŞERİAT BİLDİRİSİ

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Çolak, bildiride şeriat propagandasının yapıldığını belirterek, şu ifadelerin yer aldığını aktardı: "Türkiye de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920’lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah’a değil millete verilmiştir. Hatta Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Bu yetmiyormuş gibi bir de Laiklik şartı vardır. Yani dinin emirleri devlet işlerine karıştırılamazmış. Çıkarılan kanunlar dine uygun olamazmış! Bu sebeple demokrasi de, laiklik de İslam’a tamamen ters olan küfür sistemleridir."

Çolak, bildirinin kim ya da kimler tarafından dağıtıldığının bilinmediği, bildirilerin sonunda "Bize ulaşmak isterseniz facebook adresimiz: Fatih Sadri" notunun yazıldığını belirtti.

Son dönemlerde şeriat bildiri dağıtımının arttığını ifade eden Çolak, "Ocak ayında Ankara’nın Mamak ilçesinde de bu bildiriyi dağıttılar. Şimdi de İzmir'de dağıttılar. Devletin Emniyet güçleri, polisler internet ortamında iki satır bir yazı yazdığı için sanal devriye timleriyle insanlar hakkında davalar açtırırken, bu irticacı kalkışmalar hakkında ise en küçük bir işlem, bir takibat yapmamaktadırlar" sözleriyle tepki gösterdi.

'DAĞITANLAR TALİBAN'IN UZANTILARI'

Ülkede hiçbir varlığı ve etkisi kalmayan TBMM’nin de Şeriat'ı getireceğini açıkça söylediğini ifade eden Çolak, "Ülkeyi karanlıklar ortama sürükleyen AKP’giller iktidarı son günlerde bir itirafta daha bulundu. Afganistan’da Taliban’la aynı inançları paylaştıklarını ve bunu söylerken Türkiye Halkını da buna ortak etmek istiyorlar.  Tabi yalan söylüyorlar. Türkiye Halkının ezici çoğunluğunun bunların ya da Taliban’ın dini inancıyla, kafa kesen, alçakça insanların kanına giren, kadınlarım recmeden Taliban ile en küçük bir yakınlığı yoktur. Bu şeriat bildirileri dağıtanlar da Taliban’ın uzantılarıdır" ifadelerinde bulundu. 

Öne Çıkanlar