İzmir'de ‘fiziki mesafeli’ 1 Mayıs başvurusu

İzmir'de ‘fiziki mesafeli’ 1 Mayıs başvurusu
İzmir'deki sendika, oda ve siyasi parti temsilcileri Gündoğdu Meydanı’nda fiziki mesafe gözetilerek, kutlama yapılması için valiliğe başvuruda bulundu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İzmir’de 1 Mayıs’ı Gündoğdu Meydanı’nda kutlamak için valiliğe başvuru yaptı. Sendika, meslek odaları ve siyasi parti temsilcileri fiziki mesafeyi gözeterek, 1 Mayıs günü saat 14.00’te Gündoğdu Meydanı’nda kutlama yapmayı planlıyor.  

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de, 1 Mayıs’ın kutlandığı yer olan Basmane’de 30 Nisan’da saat 14.00’te açıklama yapacak. 

DİSK’e bağlı Genel-İş 2 Nolu Şube üyeleri 1 Mayıs öncesi örgütlü olduğu iş yerlerine ziyaretler gerçekleştirecek. Genel-İş 5 Nolu Şube üyeleri örgütlü olduğu Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Fidanlık İşletmesi, Temizlik İşleri Gediz Atölyesi, Fen İşleri Kuruçeşme Atölyesinde iş yeri kutlamaları gerçekleştirecek. 

HASTANELERDE KUTLAMA

Sağlık alanında örgütlü sendika ve odalar da yarın 12.30’da kutlama yapacak. Kutlamalar kapsamında Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Sağlık İş, İzmir Tabip Odası ve Eğitim Sen 3 Nolu Şube üyeleri, Dokuz Eylül Hastanesi, Yeşilyurt Hastanesi, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ve Ege Üniversite Hastanesinde 1 Mayıs’ı kutlayacak. Genel-İş 2 No’lu Şube üyeleri, saat 12.00'da İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak. Çiğli Belediyesi’nde örgütlü Genel-İş 8 No’lu Şube üyeler de saat 10.00’da şantiyede kutlama yapacak. Genel-İş, EMEP, CHP, HDP, Halkevleri bir araya gelerek Çiğli Kasaplar 1 Mayıs kutlaması için saat 12.00’da buluşacak. 

Bornova Emek ve Demokrasi Güçleri, 30 Nisan saat 17.30’da Bornova Meydanı’nda bir araya gelerek 1 Mayıs kutlayacak. Torbalı’da da saat 16.00’da KESK ve Teksif Sendikası belediye meydanında bir araya gelip basın açıklaması gerçekleştirecek. Aliağa Demokrasi Platformu ise Demokrasi Meydanı’nda saat 18.00’da 1 Mayıs’ı kutlayacak. 

Narlıdere Demokrasi Platformu 1 Mayıs’ta Demokrasi Meydanı'nda saat 12.00 da kutlama yapacak. 

ÇINAR MEYDANI’NDA BULUŞMA

Denizli'de KESK'in çağrısıyla Emek ve Demokrasi Güçleri 30 Nisan Perşembe günü 17.00'da Çınar Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirecek. Ayrıca Türk-İş'e bağlı Belediye İş Sendikası Denizli Şubesi örgütlü olduğu işyerlerinde 1 Mayıs’ı kutlayacak. (MA)

Öne Çıkanlar