İzmir’de yaşanan hekimlere şiddet olayında sanıklara verilen ceza belli oldu

İzmir’de yaşanan hekimlere şiddet olayında sanıklara verilen ceza belli oldu
Yaklaşık 2 yıl önce İzmir’de yaşanan 2 ayrı hekime şiddet olayı, İzmir Tabip Odası’nın ve sağlık emekçilerinin takibi üzerine cezasız kalmadı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Acil Servisinde asistan hekim yaralama ve hakarete maruz kalırken, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde göğüs haslıkları uzman olan bir hekim ise iki kişi tarafından yaralama ve hakarete maruz bırakıldı. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde göğüs haslıkları uzmanına hakaret eden sanık 7 bin 80 TL para cezası alırken, diğer sanık ise hekimi yaralamaya teşebbüsten 2 bin 240 TL para cezası aldı.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre, DEÜ Tıp Fakültesi Acil Servis’te asistan hekimi yaralayan ve hakaret eden sanık, yaralamadan 6 ay hapis cezası, hakaretten ise 1 yıl hapis cezası aldı. Bu iki olayda da hekimler için İzmir Tabip Odası da hukuki destek verdi.

Şiddete maruz kalan Dr. Bilge Salık, BirGün'e yaptığı açıklamada, saldırıda bulunan kişilerin ceza almasının önemli olduğunu söyleyerek, "Bu sanıkların 2 yıl içinde ve caydırıcı bir ceza alması önemliydi. Duruşmada benden özür bile dilemediler. Hatta bir de üzerine şahit getirip yalan ifade verdiler. Sanıkların cezasız kalmamasından dolayı memnunum" dedi.

'NEREDEYSE BEN CEZA ALACAKTIM'

DEÜ Hastanesi'nde saldırıya maruz kalan asistan hekim Dr. Yekta Anıl Güllü ise, "O akşam bana bağırmasından sonra bir anda üzerime yürüdü ve sonrada saldırdı. Bu sırada da küfür ediyordu. Bana saldırısının ardından elim çatladı ve alçıya alındı. Bir süre çalışamadım. Yaklaşık 2 yıl süren bu davanın sonucunda sanığın ceza almasını önemsiyorum. Caydırıcı bir ceza aldığını düşünüyorum. Bu kişi bir daha böyle bir şey yapacağız zaman en azından 2 kere düşünecektir. Beni asıl üzen şey ise beyaz kod verdiğim davada sanık olmam oldu. Mağdurken neredeyse ben de ceza alacaktım. Tekme attığım söylendi. Kamera kayıtları izlendikten sonra ben beraat ettim. Beni asıl üzen şey bu oldu" diye konuştu.

Öne Çıkanlar