İzmir Emniyet Müdürlüğü: Hayvana ve çevreye duyarlı olanlar terörist olmaya daha yatkın

İzmir Emniyet Müdürlüğü: Hayvana ve çevreye duyarlı olanlar terörist olmaya daha yatkın
İzmir Emniyet Müdürlüğü, 'Biz İzmiriz' seminerindeki eğitimde, hayvan ve çevre konularına duyarlı yurttaşların 'terörist olmaya yatkın olduğunu' söyleyerek bir skandala imza attı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, 'Biz İzmiriz' projesi kapsamında verdiği seminerde, belediyelerde ve çeşitli kurumlarda görev yapan çalışanlara verilen eğitimde kullanıldığı ifadelerle bir skandala imza attı.

4 yıl önce İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın öncülüğünde 'daha güvenli bir kent yaratmak' iddiasıyla başlatılan 'Biz İzmiriz' seminerlerinde, belediyelerde ve çeşitli kurumlarda görev yapan çalışanlara yaptıkları yuttaş tarifleriyle düşmanlaştırıcı ve ayrıştırıcı ifadeler kullanılıyordu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü bugün düzenlediği 'Güvenlik tedbirleri' konulu eğitim toplantısında, düşmanlaştırıcı ve hedef gösterici ifadelerine bir yenisini daha ekledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün kaymakamlıkta verdiği seminerde 'terörist olmaya yatkın olanlar' başlığının altına şu maddeler sıralandı:

'Terörist olmaya yatkın olanlar'

  • Politikaya uzak, anarşiye yakın
  • Milliyetçilik yok, globalizm çok
  • Dine inanmayanlar çok ya da zayıf
  • Hayvan, insan, çevre konularına aşırı duyarlı
  • Algıları çok açık, aktivist vs. olmak isterler
  • Sosyal medyada zaman geçiriyorlar

'Örgütler nasıl üye topluyor?' başlığı altında sıralanan maddelerde skandal ifadeler kullanan İzmir E>mniyet Müdürlüğü, Milliyetçi olmayan, algıları açık ve özellikle hayvan ve çevre konularına duyarlı olan yurttaşların 'terörist olmaya yatkın' olduğunu ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar