İzmir Tabip Odası'ndan vaka uyarısı: 700'leri aştı

İzmir Tabip Odası'ndan vaka uyarısı: 700'leri aştı
'Bu rakamları göreceğimiz günler, öncesinden belliydi' diyen Dr.Çamlı, 'Hâlâ kongrelerde boy göstermeler devam ediyor' sözleriyle tepki gösterdi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, artan vaka sayılarına dikkat çekerek, "İzmir'de vaka sayısı şu an 700’leri aştı" dedi.

Coronavirus'e karşı alınan önlemlerin yetersizliği ve salgın politikasına yönelik eleştiriler sürerek, vaka sayısının İzmir'de de yükseldiğine dikkat çekildi. Son durumu değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "Vaka artış sayısında Avrupa’da birinci, dünyada dördüncüyüz" dedi.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'e konuşan Çamlı, artan vakalara rağmen Sağlık Bakanlığı’nın tedbir almadığını ve hiçbir şey olmamış gibi rahat davranmasını eleştirdi.

Dr. Çamlı, "Vakalar artıyor ama işin ilginç yanı hiçbir şey yapılmıyor. İzmir’de günlük vaka sayısı 280 iken şu an 700’leri aştı. Düşünün İzmir’in kırmızı olduğu dahi açıklanmadı. İnsanlar bu hafta sonu yasak var mı, yok mu onu bilmiyor. Hâlâ kongrelerde boy göstermeler devam ediyor. Bu rakamları göreceğimiz günler, öncesinden belliydi. Türkiye vaka artış sayısında Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü" diye konuştu.

Öne Çıkanlar