İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 21 Haziran’da başlıyor

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 21 Haziran’da başlıyor
87 filmin gösterileceği festivalde, müzik ve sinema alanında ödüller verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 21 Haziran Avrupa Müzik Günü'nde başlayacak. 11 gün sürecek olan festivalin programı, "Hayatım Müzik", "Müzik ve Toplum", "Müzik Belgeselleri", "Her Yaştan Çocuklar İçin" ve "Ustalardan Kısalar" başlıklı bölümlerden oluşuyor. Festivalde müzik ve müzisyenler üstüne yapılmış uzun ve kısa metraj filmlerle birlikte 87 film gösterimi yapılacak.

MÜZİK SİNEMA ÖDÜLLERİ

Yönetmenliğini Vecdi Sayar‘ın üstlendiği festivalde, müzik-sinema ilişkisi bağlamında En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu, En İyi Özgün Müzik, En İyi Özgün Film Şarkısı ve En İyi Ses Tasarımı ödülleri verilecek. Festival jürisinde, yönetmen Ezel Akay, oyuncu Tülay Günal, müzisyen-akademisyen Prof. Berrak Taranç, besteci Cem İdil, Prof. Oğuz Makal, söz yazarı Mehmet Teoman ve akademisyen Feyzi Erçin yer alıyor. Bestecilere, Kristal Flamingo Ödülleri 1 Temmuz’daki düzenlenecek törenle verilecek. 

KRİSTAL FLAMİNGO

Festivalin yarışma bölümü ise bu yıl sadece ulusal düzeyde gerçekleştirilecek. Yarışmada sona kalan dokuz filmin ise Kültürpark’daki açık hava sinemasında gösterimi yapılacak. Festival ödüllerine "Kristal Flamingo" adı verilecek. En iyi filmin yapımcısına, bir sonraki filmin çekimlerin en az yüzde 40’ını İzmir’de yapması koşuluyla, İzmir Sinema Ofisi tarafından 300 bin liralık bir destek sağlanacak. İzelman A.Ş. tarafından ise en iyi film ve jüri özel ödülü alan yapımların yönetmenlerine, en iyi kadın oyuncuya, en iyi erkek oyuncuya, en iyi film müziğinin bestecisine ve en iyi ses tasarımcısına 10’ar bin liralık ödül verilecek.

DİZİ MÜZİKLERİ 

Festival kapsamında, televizyon kanallarında ile dijital platformlarda gösterilen dizilerin müzikleri de değerlendirilecek. TV eleştirmenleri Elçin Yahşi, Özlem Özdemir, Sina Koloğlu, Yazgülü Aldoğan, sinema yazarı Burak Göral, sinema ve müzik yazarı Cumhur Canbazoğlu ile besteci Serdar Kalafatoğlu’ndan oluşan jüri, Mayıs 2020- Mayıs 2021 tarihleri arasında yayınlanan dizilerin müziklerini değerlendirmeye alacak. Jüri değerlendirme sonucunda her iki kategoride En İyi Özgün Dizi Müziği ve En İyi Özgün Şarkı ödülleri verecek. 

USTA BESTECİLERE ÖDÜL

Festivalin ilk gününde usta besteciler Yalçın Tura, Arif Erkin, Cahit Berkay ve sanatçı Hümeyra’ya onur ödülü verilecek. Ödül verilen isimlerin müziklerini yaptığı filmlerden seçilen kesitlerin gösterimi, "Ustalara Saygı" bölümünde yapılacak. Hayatını kaybeden besteciler Atilla Özdemiroğlu ve Timur Selçuk ise "Anılarına" adlı bölümde yer alacak.

Öne Çıkanlar