İzmirli depremzedeler isyan etti: AKP sözünü tutmadı

İzmirli depremzedeler isyan etti: AKP sözünü tutmadı
İzmir depreminde evleri yıkılan depremzedeler, ‘AKP, depremzedeler için aylardır hiçbir şey yapmadı. Hep söz verdi ama bir şey yapılmadı’ diye isyan etti.

İzmir depreminin ardından 17 ay geçmesine rağmen evleri yıkılan ve hasar gören 75 bin depremzedenin sorunları bir türlü çözülemediği gibi para karşılığı TOKİ tarafından yapılacak evler ise bitirilemedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyelilerin geri dönüşüyle ilgili yaptığı açıklamada, Suriyelilere 100 bin briket konut yapılacağını söylemesi aylardır düşük faizli kredi bekleyen ve para karşılığı yaptıracakları evlerine bir türlü kavuşamayan depremzedelerin tepkisine yol açtı.

Cumhuriyet’in haberine göre aylardır evlerine kavuşamayan depremzedeler, "Çok ilginç. AKP, depremzedeler için aylardır hiçbir şey yapmadı. Hep söz verdi. Ama şuan bir tane depremzede için bir şey yapılmadı. Para ile yapılacak evlerimize dahi kavuşamadık. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, vergimizi veriyor ve bu topraklarda kazandıklarımızı harcıyoruz. Ama Suriyeliler bizlerden daha değerli oldu. Bize para ile konut yapmayan AKP, onlara 100 bin konut yapacak. Ne yapalım biz de vatandaşlıktan çıkıp Suriyeli mi olalım?" tepkisini dile getirdi.

Öne Çıkanlar