İzmirli depremzedeler Ankara’ya gidiyor: 16 ay boyunca gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı

İzmirli depremzedeler Ankara’ya gidiyor: 16 ay boyunca gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı
İzmirli depremzedeler, 117 yurttaşın yaşamını yitirdiği 30 Ekim depreminde hasar alan binalarının yeniden yapım sürecinde yaşadıkları sorunları anlatmak için Ankara'ya gidiyor.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ve depremzede temsilcileri, sorunlarının çözümü için siyasi partilerle görüşmek amacıyla Ankara'ya gidiyor. TBMM'de grubu olan partilerin temsilcileriyle görüşeceklerini belirten Özkan, "16 ay boyunca gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı. En son Ankara yoluna düştük. İnşallah Ankara'ya toplu halde gitmeyiz, bununla çözeriz" dedi. Depremzedeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin emsal artışı kararının iptali için Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından açılan dava nedeniyle de zor günler geçiriyor.

‘MHP TALEBE DÖNÜŞ YAPMADI’

ANKA'da yer alan habere göre karayolu ile Ankara'ya gitmek için bugün yola çıkan depremzedeler adına açıklama yapan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, şunları söyledi:

"16 ay boyunca gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı. En son Ankara yoluna düştük, temsilcilerle beraber. İnşallah Ankara'ya toplu halde gitmeyiz, bununla çözeriz. Yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidip grubu olan partilerle görüşeceğiz. AK Parti'yle burada görüşüyoruz, orada da görüşeceğiz. Bayındırlık ve İmar Komisyon Başkanı ile de görüşeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi ile görüşeceğiz. CHP Genel Başkanı ağırlayacak bizi. İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu Bey’le görüşeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi'nden talepte bulunduk, şu ana kadar herhangi bir geri dönüş alamadık."

 

Öne Çıkanlar