İzocam grevinde işçiler kazandı

İzocam grevinde işçiler kazandı
Kristal İş Sendikası üyesi işçilerin başlattığı İzocam grevi anlaşmayla sonuçlandı.

ARTI GERÇEK -  Toplu sözleşme sürecinde kriz yaşanan İzocam'ın Tarsus ve Dilovası'ndaki fabrikalarında çalışan toplam 180 işçi Kristal-İş Sendikası öncülüğünde 18 Ocak'ta greve çıktı.

2017 yılına kadar Koç Grubu şirketlerinden biri olan İzocam, aynı yıl içinde hisselerinin 61.2’si Kuveyt'li Alamana Industries ile Fransız Saint Gobain lsover ortaklığına devredildi. Devir sonrası 3. Havalimanı'nın tüm yalıtım sistemlerini yapamaya başlayan İzocam'da işçi haklarında ve ücret taleplerinde sorunlar yaşandı.


İzocam fabrikasında 12 gün süren grevin sonunda işçiler kazandı.
 

Sendikal örgütlenmenin başlamasının ardında iki fabrikadan 4 sendikacı işçi işten çıkarıldı.

İzocam fabrikasında örgütlü olan Kristal-İş Sendikası'nın başlattığı Toplu İş Sözleşmelerinde İzocam önce ekonomik krizi gerekçe göstererek yüzde 6 zam önerdi. İşçiler ise enflasyon oranında zam ve atılan işçilerin iadesini istedi. Anlaşma sağlanamayınca 18 Ocak tarihinde greve çıkıldı.


Artı TV, grev süresince işçilerin sesi oldu.

12 GÜNLÜK MÜCADELENİN SONUNDA ANLAŞMAYA VARILDI

Kristal İş Sendikası'nın öncülüğünde 12 gün mücadelenin sonunda grev anlaşmayla sonuçlandı.

5 yıllık sendikal mücadelenin ardından yapılan ilk toplu sözleşmeyle işçilere 2019 yılı için 4 maaş ikramiye ve seyyahen 350 TL zam yapılacak. Toplu sözleşme görüşmelerinin başladığı 2018 yılı içinse işçilere 2 maaş ikramiye ve 4 yıllık hak kayıplarına karşılık 7 bin TL ödeme yapılacak.

Sendikal örgütlenme yaptıkları için işten çıkarılan işçilerin işe geri dönmesi konusunda ise uzlaşma sağlanamadı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar