Jair Bolsonaro: Covid-19 testi yaptıracağım

Jair Bolsonaro: Covid-19 testi yaptıracağım
Brezilya Devlet Başkanı'nın kararı dün akciğer filmi çektirdikten sonra aldığı bildiriliyor.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını konusundaki tutumuyla eleştirilen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro Covid-19'a yakalanmış olabilir.

Bolsonaro ajansların flaş olarak geçtiği habere göre Covid-19 testi yaptıracağını açıkladı. 

Brezilya Devlet Başkanı'nın bu kararı dün akciğer filmi çektirdikten sonra aldığı bildiriliyor. 

Bolsonaro akciğer filmlerinde herhangi bir Coronavirus bulgusu olup olmadığını açıklamadı. 

Covid-19'un ciddiyetini hiçbir zaman önemsemeyen Bolsonaro başkanlık binasının önünde destekçilerine yaptığı açıklamada kendini iyi ve sağlıklı hissettiğini söyledi ve Coronavirus semptomlarını taşımadığı ifade etti. 

Brezilya yüksek mahkemesi ise mayıs ayında yayınladığı belgelerde Bolsonaro'nun mart ayında ABD başkanı Donald Trump'la yaptığı görüşmeden sonra 3 kez Coronavirus için test yaptırdığını açıklamıştı. Kayıtlarda Brezilya liderinin başka test yaptırdığına dair belge bulunmuyor. 

Bolsonaro'nun önceki testlerinde Covid-19 testi ibaresinin bulunmadığı, güvenlik önlemleri gereği testlerin başka ifadeler kullanılarak yapıldığı iddia edildi. 

Brezilya devlet başkanı, Coronavirus salgını başladığından beri hastalığı ciddiye almamakla suçlanıyor; halkın arasına maske takmadan çıkıyor ve etrafındakilerle sosyal mesafeyi hiçe sayarak el sıkışıp pozlar veriyor. 

Bolsonaro yerel yöneticilerin virüs için uyguladığı kapatma önlemlerini ağır şekilde eleştirmiş ve bunun ekonomik sonuçlarının virüsten daha zararlı olacağını iddia etmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar