Jakuzi'den 'Çorbada Tuzun Olsun Derneği'ne destek

Jakuzi'den 'Çorbada Tuzun Olsun Derneği'ne destek
Jakuzi, askıya yemek projesine destek verip, ödeme yapanlara Zoom üzerinden akustik konser verecek.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği tarafından düzenlenen Askıda Yemek Var projesine destek gösterenlere Jakuzi de katıldı. Grup, 26 Ocak’a kadar buradan askıya yemek ödemesi yapan kişilere Zoom üzerinden akustik konser vereceğini duyurdu. 26 Ocak öncesi projeye destek olanlar, ödeme bilgilerini Instagram üzerinden Jakuzi’yle paylaşarak Zoom bağlantısına ulaşabilecek.

ÇORBADA TUZUN OLSUN DERNEĞİ

#FarkındalıkBulaşıcıdır diyerek faaliyetlerine başlayan Çorbada Tuzun Olsun derneği, İstanbul genelinde evsizlerin gıdaya erişimini sağlamak için çalışmalar yapıyor. Derneğin Meal Box ortaklığıyla başlattığı Askıda Yemek Var projesi de bu çalışmalardan biri. 

Geçtiğimiz yıl başlayan proje kapsamında İstanbul’da yaşayan evsizlere gıda dağıtılıyor. Askıda Yemek Var’ın ilk rotası Beyoğlu, Gümüşsuyu, Tophane, Beşiktaş, Maçka ve Yıldız bölgeleri oldu ve genişlemeye devam ediyor. Çorbada Tuzun Olsun derneğinin web sitesinden yapılacak ödemeyle, bu güzel dayanışmaya ortak olmak mümkün.

JAKUZİ 

Jakuzi, 2015 yılında İstanbul'da kurulmuş bir Türk darkwave ve synthpop grubudur. Grup, önceki punk müzik projelerinden uzaklaşmak için Kutay Soyocak ve Taner Yücel tarafından kurulmuştur.

İkili, İstanbul'un yeraltı müzik sahnesinde öne çıkmaktadır. Grubun ilk albümü Fantezi Müzik, ilk olarak 2016 yılında Domuz Records tarafından çıkartıldı,ancak 24 Mart 2017 tarihinde Berlin menşeili City Slang albümü yeniden yayınladı.

Grubun tarzı synthpop, synthwave, dark wave ve new wave olarak tanımlanmıştır. Grup, Türk pop müziğinin yanı sıra krautrock, disko ve post punktan da etkilenmiştir.

Jakuzi, Türkiye'nin dışında Almanya, İsviçre, Avusturya ve Polonya’da da ilgi gören gruplardan biridir. Grubun çıkarmış olduğu Hata Payı adlı ikinci albümlerinde yer alan "Şüphe" adlı parça, Portekiz'in ulusal radyosu ile İtalya'da bağımsız bir radyo istasyonu olan Radio Citta Aperta’da yayınlanmıştır.

The Guardian gazetesine yaptıkları açıklamaya göre grup herhangi bir politik duruşu savunmamaktadır. Yayınladıkları "Lubunya" adlı parça, gazete tarafından "transseksüel hayranları için birlikteliği ifade ettiği" şeklinde rapor edilmiştir.

Öne Çıkanlar