Jandarmanın saldırısı saniye saniye belgelendi

Jandarmanın saldırısı saniye saniye belgelendi
Urfa'da bir kişi jandarmalar tarafından öldüresiye dövüldü. Görüntüyü sosyal medyada paylaşan CHP'li Mahmut Tanal, saldırının nedenini Artı Gerçek'e anlattı. Valilik soruşturma başlattı.

ARTI GERÇEK


GÜNCEL - Urfa'nın Harran ilçesi Aydınlar köyünde jandarmalar elleri bağlı bir kişiyi öldüresiye dövdü. Jandarmanın saldırısı olay yerindeki bir kişi tarafından saniye saniye görüntülendi. 

 

 

Saldırının görüntülerini sosyal medya üzerinden ilgili kurum ve medya kuruluşlarını etiketleyerek paylaşan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, "Yer Şanlıurfa Harran; Aydınlar köyü. Bu görüntüler ne anlama geliyor. Biri bize bu görüntüleri anlatsın" diye sordu.

SALDIRI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINACAK

Sosyal medyada paylaştığı şiddet görüntüsü hakkında Artı Gerçek'e bilgi veren Mahmut Tanal, saldırının nerede ve nasıl gerçekleştiğini anlattı:

"Bana gelen biliye göre, o köyde bir tarla satılıyor. Tarlayı satın alan AKP Harran İlçe Başkanı'nın yakınlarıyla köylüler arasında çıkan tartışmanın ardından bu olay yaşanmış."

CHP Milletvekili Mahmut Tanal saldırıyı yazılı soru önergesiyle Meclise taşıyacağını belirtti. 

VALİLİK: İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tanal’ın paylaştığı görüntülerle ilgili yazılı açıklama yapan Urfa Valiliği, soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

25.04.2018 tarihinde ilimiz Harran ilçesi Aydınlar Mahallesi mevkiinde arazi anlaşmazlığı yüzünden iki grup arasında meydana gelen taşlı ve sopalı saldırı olayına müdahaleye giden Jandarma Görevlileri mukavemetle karşılaşmış ve ardından arbede yaşanmıştır. Kısmen sosyal medyaya yansıyan olay ile ilgili görüntüler üzerine Valiliğimizce talep edilen Müfettişler aracılığıyla idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca halen 4 şahsın gözaltında tutulduğu olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma da devam etmektedir."

Öne Çıkanlar