Japonya Başbakanı Abe: Türkiye'ye kredi paketleriyle destek verebiliriz

Japonya Başbakanı Abe: Türkiye'ye kredi paketleriyle destek verebiliriz
Türkiye'nin swap anlaşması yapacağını açıkladığı Japonya'nın Başbakanı Shinzo Abe, 'Acil durum kredileri de dahil olmak üzere finansal bir katkı düşünüyoruz' dedi.

Türkiye'nin swap anlaşması yapmasının gündemde olduğu Japonya'nın Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye'ye kredi vermeyi düşündüklerini açıkladı. Abe, "Acil durum kredileri de dahil olmak üzere finansal bir katkı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, adında, sağlığı simgeleyen çam ağacı ve Japonya'nın sembolü sakurayı taşıyan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin, İstanbul halkına sonsuza dek sağlık ve esenlik getirmesini diledi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Abe'nin video konferans yöntemiyle katıldığı törenin ardından tam kapasiteyle hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen gün yaptıkları telefon görüşmesinin ardından yeniden bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Abe, o görüşmede Erdoğan'ın, kendisini Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış törenine video konferansla katılmak üzere davet ettiğini belirtti.

Japonya Başbakan Shinzo Abe, Japonya'nın coronavirus salgınının yayılmasını ve ekonomik çöküşü kontrol etmesine yardımcı olmak amacıyla Türkiye'ye tıbbi ve mali destek teklif edeceğini açıkladı.

Abe, yaptığı açıklamada "Ülkede ekonomik faaliyetlerin teşvik edilmesine de yardımcı olmak istiyoruz" dedi. Abe "Acil durum kredileri de dahil olmak üzere finansal bir katkı düşünüyoruz" dedi.

Türkiye’nin döviz-TL takası (swap) için görüşme yaptığı ülkelerden birinin Japonya olduğu basına yansımıştı. Japonya ile 10 milyar dolar değerinde swap anlaşması yapılabileceği iddia edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar