JES firması, şimdi de başka bir alanda ağaç keserek yol açıyor

JES firması, şimdi de başka bir alanda ağaç keserek yol açıyor
Salihli'de Jeotermal Santral kurmak isteyen ve bir köylünün arazisine izinsiz giren şirket, tepkilerin ardından şimdi başka bir alanda ağaç keserek yol açmaya başladı.

ARTI GERÇEK - Jeotermal Santral (JES) sahasına iş makinası götürmek için izin almadan bir köylünün arazisini yol olarak kullananan şirket şimdi de başka bir alanda ağaç keserek yol açıyor.

Manisa'nın Salihli ilçesi Hacıbektaşlı Mahallesi'nde Sanko adlı firmanın Jeotermal Santral (JES)  inşaatına karşı direnen köylülere jandarma robokopları ve çevik kuvvet saldırmış ve 26 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan kişiler daha sonra serbest bırakılmıştı.

Saldırı sırasında telefonuyla çekim yapan kadınlardan birine müdahale eden jandarma eri, telefona el koyarken, 'Bir sürü video, fotoğraf çekti, telefonu kıralım' ifadeleri görüntülere yansımıştı. 

Mahallede kurulmak istenen JES projesinin sahibi Sanko Enerji firmasının kullandığı yolu bir köylünün arazisinden izinsiz olarak yol geçirdiği, arazi sahibinin bu nedenle Salihli 3. Noterliği aracılığıyla şirkete 21 Mart tarihinde ihtarname gönderdiği ortaya çıkmıştı. 

Konuya ilişkin mülk sahipleri savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Şirket, bunun üzerine başka bir alanda ağaç keserek yol açmaya başladı.

Artı Gerçek'e ulaşan görüntülerde bir yanda kepçe ağaçları devirirken, hafriyat kamyonlarının da ağaçları taşımak içi hazır beklediği görülüyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar