Jigolo olmak isteyen 68 kişiyi dolandıranlarla ilgili yeni gelişme

Jigolo olmak isteyen 68 kişiyi dolandıranlarla ilgili yeni gelişme
Şebeke elemanlarının 68 mağdura ait toplamda 1 milyon 100 bin lira ile lüks bir hayat sürdüğü de ortaya çıktı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kentte ikamet eden bir kişinin başvurusu ile ilgili başlatılan çalışmalar kapsamında, 42 ilde 68 kişinin 1 milyon 100 TL dolandırıldığını belirledi. İstanbul, Tekirdağ ve Sivas’ta yapılan eş zamanlı operasyonda 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Mersin’de sanal jigolo sitesi üzerinden dolandırılan bir kişinin şikayeti üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nce ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ olayı ile ilgili geniş kapsamlı çalışma başlatıldı. Konu ile ilgili çalışmalarda sanal jigolo sitesi aracılığıyla dolandırılan 68 kişinin şikayeti üzerine geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Ekipler, internet sitesini ve bu site ile alakası olarak belirledikleri kişileri 4 aylık teknik ve fiziki takibe aldı. Gerekli delillerin toplanmasının ardından Mersin başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Van, Yalova ve Zonguldak’ da ilk belirlemelere göre 68 kişiyi dolandıran şüphelileri yakalamak için harekete geçti.

Ekipler, müştekilerin internette gezindikleri sırada, Jigolo olma ve haftalık yüksek kazanç elde etme vaadinde bulunan bir site ile iletişime geçtiklerini, kolay yoldan para kazanma fırsatı bulduğunu düşünen müştekilerden, Vip ve Gold üyelik gibi isimlerle para talebinde bulunduklarını belirlendi.

TEHDİT VE ŞANTAJ YAPTILAR

Dolandırıcıların müştekilerin yolladığı bilgi ve görüntülerle, bu konuyu aile ve sosyal çevresine duyurarak kendilerini ifşa edecekleri yönünde tehdit ve şantaj yaparak da kazanç sağladıkları belirlendi. Çetenin bu şekilde 42 ilde toplam 182 kişiyi dolandırdığı ancak sadece 68 kişinin şikâyette bulunduğu tespit edildi. Şebeke elemanlarının 68 mağdura ait toplamda 1 milyon 100 bin Türk lirası ile lüks bir hayat sürdüğü de ortaya çıktı.

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Yapılan teknik takip ve çalışmalar sonucunda kimlikleri belirlenen 8 dolandırıcının yakalanmasına yönelik İstanbul, Tekirdağ ve Sivas illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 8 çete elemanı yakalanarak gözaltına alınırken, ikametlerine yapılan aramalarda 4 adet hard disk, 4 adet laptop bilgisayar, 8 adet cep telefonu ve çok sayıda sim kart ele geçirildi. Gözaltına alınan şebeke elemanları mahkemeye çıkartıldı. (ANKA)

Öne Çıkanlar