JİTEM itirafçısı, kendisinden ayrılmak isteyen kadını vurdu

JİTEM itirafçısı, kendisinden ayrılmak isteyen kadını vurdu
AKP il yönetiminin aileyle görüşerek, olayın basına yansımasını istemediklerini belirttiği öne sürüldü.

Eski JİTEM itirafçısı korucubaşı Murat İpek, kendisinden ayrılmak isteyen Aleyna Avcı’yı ateşli silahla ağır yaralayıp, kayıplara karıştı.

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde korucubaşı ve eski JİTEM itirafçısı Murat İpek, AKP İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kolları Kadın Komisyonu Başkanı Aleyna Avcı’yı (21) ateşli silahla ağır yaraladı. 

Kendisinden kısa bir süre sonra ayrılan Avcı ile son kez görüşmek isteyen İpek, Avcı'yı 5 Şubat’ta Kayapınar ilçesi yeni stadyum mevkiine çağırdı. Bunun üzerine Avcı, görüşmeye annesi ve kuzeniyle birlikte gitti. Tartışmayı bahane eden İpek, Avcı’yı ateşli silahla ağır yaraladı.

Saldırıdan sonra İpek, kayıplara karışırken, yaralanan Avcı ise Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Avcı’nın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; Avcı’nın vurulmasının ardından AKP il yöneticilerinin, olayın duyulmaması için aile ile görüşerek olayın basına yansımasını istemediklerini söylediği ileri sürüldü.

MURAT İPEK KİMDİR?

1991 yılında PKK’ye katılmak isterken bir grup ile birlikte Şırnak’a giden Murat İpek, polis kontrolü sırasında gözaltına alındı ve itirafçı oldu. Silopi ve Şırnak emniyet müdürlüklerinde çalıştı, sorgu ve işkencelere katıldı. Onlarca kişinin katledildiği Şırnak’taki 1992 Newroz olayları sonrasında 23 Mart 1992 tarihinde gözaltına alınan 17 yaşındaki lise öğrencisi Bişeng Anık’ı, nezarethanede uyurken tüfekle başından vurarak katletti. Bişeng Anık’ın cenazesi, 3 gün sonra sırtında ve ayak tabanlarında kesici aletle işkence edilmiş halde dedesine teslim edildi.
Daha sonra Denizli’ye giden Murat İpek, DEHA TV’nin taranması olayına karıştı ve başka bir çete olayına karışmaktan da kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. 
İtirafçı Murat İpek, 1997’de televizyon programlarına katılarak ve gazetelere itiraflarda bulunarak Bişeng Anık dahil, işlediği faili meçhul katliamları, bombalamaları ve yasadışı işleri anlattı. Gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra bunların tümünü inkar etti ve bir süre sonra tahliye edildi.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar