KABARE Platformu ‘uzaya’ balon gönderdi

KABARE Platformu ‘uzaya’ balon gönderdi
‘Müjde’ olarak verilmiş uzaya çıkma projesinden nasibini alamamış esnaf olarak taleplerimizi artık uzaya gönderiyoruz.'

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle etkilenen kafe-bar işletmecileri, ekonomik sorunlarına çözüm için eylemlerini sürdürmeye devam ediyor. Yaklaşık bir ay önce işletmelerinin önünde alkış tutarak sorunlarına dikkat çekmeye çalışan Kafe-Bar-Restoran Çalışanları ve İşletmecileri Dayanışma Platformu (KABARE), bugün de balonlu eylem gerçekleştirdi. 

BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Çok sayıda esnaf Kuğulu Park ve Kızılay’da saat 16.00’da eşzamanlı olarak hükümetten taleplerini içeren kâğıtları uçan balonlara bağlayarak gökyüzüne bıraktı.

Kabare Platformu temsilcileri yaptıkları açıklamada, "Bu kadar çok sıkıntının içinde iken ‘müjde’ olarak verilmiş uzaya çıkma projesinden nasibini alamamış esnaf olarak, taleplerimizi artık uzaya gönderiyoruz. Hazır herkesin ilgisi oradayken belki de dertlerimizi oradan görebilirler" dedi.

‘TÜKENDİK ARTIK YETER’

Kafe ve barların aylardır kapalı olduğunu belirten Kabare temsilcileri, "Elimizde avucumuzda ne varsa sattık. İşletmeciler ve çalışanlar olarak borç içindeyiz. Geleceksiziz ve güvencesiziz. Mekânlar tekrar açıldığında en az yüzde 25’imiz asla kepenk açamayacak. Diğer yüzde 25 de açıldıktan sonra batacak. Her yerde kiralık, satılık, devirlik ilanları görülmekte; batıyoruz, tükendik artık yeter diyoruz" dedi. 

Öne Çıkanlar