Kabataş yalancısı Hilal Kaplan 'Gezi ruhu'na saldırdı: Faşizmin ayak seslerinden ibaretti

Kabataş yalancısı Hilal Kaplan 'Gezi ruhu'na saldırdı: Faşizmin ayak seslerinden ibaretti
'Bozkurt ve HDP'nin zafer işaretleri, Atatürk ile Öcalan afişleri ilk kez orada yan yana geldi.'

Kabataş yalancısı olarak bilinen Hilal Kaplan, "Gezi ruhu dediğiniz, faşizmin ayak seslerinden ibaretti." dedi. 

Türkiye'nin en geniş katılımlı eylemi olan Gezi Parkı protestolarının 7. yıl dönümünde kamuoyunda Kabataş yalancısı olarak bilinen yandaş sabah yazarı Hilal Kaplan, 'Gezi ruhu'na   saldırdı. "Gezi ruhu dediğiniz, faşizmin ayak seslerinden ibaretti." diyen Kaplan, "Gezi'nin sizin için tek kazanımı CHP'yi HDP'ye, HDP'yi CHP'ye ve İYİ Parti'yi ikisine de oy verdiren bir zemine çekecek toplumsallığın başlangıcı oldu." diye yazdı.Gezi Parkı direnişi sürecinde Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu, Kabataş’ta "100 kişilik, yarıçıplak erkeklerin saldırısına uğradığını" iddia etmiş, bu iddialar yandaş gazetelerde geniş yer bulmuştu.

Hilal Kaplan'ın Sabah'ta yayımlanan bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Aradan geçen 7 senede, nasıl devasa bir faşizm ortamına milleti mahkûm ettiklerini, haklı gördükleri 'devrimci şiddeti' hükümet devirmecilik adına savunduklarını, Başbakan ile on saat toplantı yapıp işgale son verme sözü verip ertesi gün caydıklarını, dahası üç yıl sonra faşistlerin tankları gerçek anlamda milletin karşısına dikilmişken çöp arabalarına kafa tutanların balkonlardan alkışladığını unutacağımızı sanıyorlar. Unutmadık.

Gezi ruhu dediğiniz, faşizmin ayak seslerinden ibaretti. Mısır darbesiyle eşzamanlı hükümeti devirmeye kalkmanız da ve sadece 5 ay sonra FETÖ'cülerin ilk kalkışması 17-25 Aralık'ı yaşamamız da sizi yönlendiren küresel efendilerinizin planı dahilindeydi. Gezi'nin sizin için tek kazanımı CHP'yi HDP'ye, HDP'yi CHP'ye ve İYİ Parti'yi ikisine de oy verdiren bir zemine çekecek toplumsallığın başlangıcı oldu. Bozkurt ve HDP'nin zafer işaretleri, Atatürk ile Öcalan afişleri ilk kez orada yan yana geldi.

KABATAŞ YALANI NEYDİ?

13 Haziran 2013 günü Gezi Parkı eylemlerinin olduğu sırada Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini Zehra Develioğlu, verdiği bir röportajda Kabataş'ta saldırıya uğradığını iddia etmişti. Bu iddiaya göre bebeğiyle birlikte Kabataş iskelesi'nin önünden geçmekte olan Zehra Develioğlu, belden yukarısı çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 70-100 kişilik grubun kendisini 52 saniye boyunca dövdüğü iddiasıyla şikayetçi olduğu öne sürülmüştü. Bu iddiayı Hilal Kaplan olmak üzere bir çok yandaş medya çalışanları tarafından savunulmuştu.

Öne Çıkanlar