Kabil Havalimanı'nda 7 kişi ezilerek hayatını kaybetti

Kabil Havalimanı'nda 7 kişi ezilerek hayatını kaybetti
Taliban üyeleri, iddiaya göre, NATO için çalışan Afganları durdurmak ve havalimanına girişlerini önlemek için Kabil Havalimanı önünde bekliyor.

Foto: AFP


Afganistan'da binlerce Afganın ülkeden kaçmak için uğraştığı Kabil Havalimanı’nda yaşanan kaosta 7 kişinin ezilerek hayatını kaybettiği bildirildi.

Sky News tarafından yayınlanan fotoğraflarda, Amerikalı askerler ile Taliban üyeleri arasında kalan ve havalimanı kapılarını zorlayan kalabalık tarafından ezilen kişilerin cansız bedeni görüldü.

Havalimanında bulunan Sky News muhabirlerinden Stuart Ramsay, kalabalığın önünde kalan insanların "ezildiğini" ve sağlık görevlilerinin bir yaralıdan diğerine koştuğunu söyledi.

Kabil Uluslararası Havalimanı yolları dün de yoğun bir kalabalıkla kapandı. Binlerce aile, bir uçağa binerek ülkeden gidebilmek umuduyla havalimanı önünde bekleyişini sürdürdü. Amerikalı askerler ve bir Afgan özel kuvvetler tugayı kalabalığı dağıtmak için havalimanı önünde nöbet tuttu.

TALİBAN, NATO İÇİN ÇALIŞAN AFGANLARI DURDRMAK İÇİN HAVALİMANI ÖNÜNE GELDİ

Euronews’in aktardığı habere göre Taliban üyeleri iddiaya göre NATO için çalışan Afganları durdurmak ve havalimanına girişlerini önlemek için havalimanı önündeydi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kabil Büyükelçiliği cumartesi günü ABD vatandaşlarına "potansiyel güvenlik tehdidi" nedeniyle havalimanına gitmeme çağrısı yaptı.

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Batı ile iş birliğine gitmiş tüm Afganların 31 Ağustos'a kadar tahliye edilemeyeceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar