Kabine toplanıyor: Gündem Rusya-Ukrayna krizi ve ekonomi

Kabine toplanıyor: Gündem Rusya-Ukrayna krizi ve ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizi, ekonomik gelişmeler ve salgında son durumun değerlendirileceği Kabine toplantısının ardından açıklama yapacak.

Kabine toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak. Toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşında son durum, ekonomideki gelişmeler, Antalya Diplomasi Forumu ve salgına dair birçok konunun ele alınması bekleniyor.

Kabine toplantısında öncelikli gündemin Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna'da yaşanan gelişmeler yer alacak. Bölgedeki son durum ve Rusya ve Ukrayna Dışişleri bakanlarının ilk kez bir araya geldiği Antalya Diplomasi Forumu'nun yansımaları ele alınacak.

Erdoğan ve bakanların mevkidaşları ile yürüttüğü yoğun diplomatik temaslar görüşülecek. Ukrayna'daki Türkiye vatandaşlarının tahliyesine yönelik devam eden çalışmalar da toplantıda görüşülecek başlıklar arasında olacak.

Kabine Toplantısı'nın gündeminde öne çıkacak başlıklardan biri de ekonomi olacak. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının Türkiye'ye etkileriyle ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapılacak. Alınacak olası tedbirlere ilişkin yol haritası konuşulacak.

Kabine toplantısında yurt içi ve yurt dışında yürütülen operasyonlar ve koronavirüs salgınına yönelik adımlar da değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklama yapacak.

Öne Çıkanlar